EÜ Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Ege Üniversitesi’nde “Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu. Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile birlikte EÜ bünyesinde uygulama ve araştırma merkezi sayısı 39’a ulaştı.

Manisa Son Haber
EÜ Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kamu kurum ve kuruluşları, özel hukuk tüzel kişileri ve gerçek kişilerle birlikte biyokütle enerji sistemleri ve teknolojileri alanında ortak AR-GE yapılmasını veya yaptırılmasını sağlamak, bunları desteklemek, teşvik etmek, iş birliği yaparak ortak projeler geliştirmek ve yürütmek amacıyla “Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi” Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle kuruldu. Merkezin müdürlüğüne, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Merkezi (BESTMER) proje yöneticisi Prof. Dr. Günnur Koçar atandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, araştırma üniversitesi olma yolunda atılan adımlarda uygulama ve araştırma merkezlerinin önemine değinerek, “Ege Üniversitesinin en önemli hedefleri arasında dünya üniversiteleri arasına girmek ve araştırma üniversitesi olmak yer alıyor.  Bu süreçte yaptığımız çalışmalar doğrultusunda uygulama ve araştırma merkezleri önemli bir yere sahip. Ülkemizin sahip olduğu yüksek biyokütle potansiyelinin değerlendirmesine yönelik biyokütle enerji sistemleri ve teknolojileri alanında Ar-Ge yapmak, çalışmaları koordine etmek, izlemek, bu amaçla program ve projeler geliştirmek adına merkezimizi kurduk. Merkezimizin kurulması ile birlikte üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirerek sektörün Ar-Ge ve yenilik kapasitesini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmeyi ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını hedefliyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi; üniversite yapısının içinde etkin, hedef odaklı, birleştirici ve tetikleyici bir yaklaşımla üniversitelere, araştırma merkezlerine, sanayi kuruluşlarına ve topluma; eğitim, araştırma, danışmanlık, test ve analiz hizmetleri sunacak. Ayrıca merkez, uygulamaya yönelik olarak çok disiplinli bir anlayışla lisansüstü eğitim-öğretim programları açarak ülke düzeyinde ileri düzeyde araştırma yapma imkânının yaratılması, araştırmacı insan kaynağının nicelik ve nitelik yönünden geliştirilmesi ve araştırma kurumları ile sanayi iş birliğine katkı sağlanması amacıyla sanayi doktora programı ile ulusal  ve uluslararası doktora sonrası araştırma programlarının açılmasını sağlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER