Manisa'nın eğitim merkezi ilçesi olarak bilinen Demirci'de bu yıl ilk defa üniversite sınav heyecanı yaşandı

Demirci'de bu yıl ilk defa üniversite sınavı yapıldı. Demirci ilçesi, Manisa'nın eğitim merkezi olarak bilinirken bu yıl ilk defa üniversite sınav heyecanı yaşandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) adlı ilk oturum, Manisa'da 3 oturum halinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) adaylar tarafından girildi.

Manisa'nın eğitim merkezi ilçesi olarak bilinen Demirci'de bu yıl ilk defa üniversite sınav heyecanı yaşandı

Manisa’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT), Merkez dahil olmak üzere toplam 178 binada 42 bin 198 aday katıldı. Ayrıca Akhisar, Salihli, Alaşehir, Soma, Turgutlu ve Demirci ilçelerindeki diğer binalarda da sınav yapıldı. Sınav yağmurlu bir ortamda gerçekleştirildi, ancak görevliler, özellikle adayların emeklerinin boşa gitmemesi için sınava girmeleri için büyük çaba harcadılar. Öğrenciler içeride ter dökerken veliler de heyecanla dışarıda beklediler. İkinci ve üçüncü oturumlar olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.15'te ve 15.45'te yapılacaktır.

Demirci ilçesi, Manisa'nın eğitim merkezi olarak bilinirken bu yıl ilk defa üniversite sınav heyecanı yaşandı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) adlı ilk oturum, Manisa'da 3 oturum halinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) adaylar tarafından girildi. Daha önce sadece Merkez, Akhisar, Salihli, Soma ve Turgutlu ilçelerinde gerçekleştirilen sınav, bu yıl Alaşehir ve Demirci ilçelerini de kapsadı. Demirci'de TYT'ye 1175 aday 6 farklı binada girdi ve 166 personel görev yaptı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER