Mustafa Temiz Yazdı! Demirci'de Kasap Et Derdinde, Demirci Belediyesi Neyin Derdinde?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Demirci Belediyesi arasında tahsis protokolü imzalandı. Protokole atılan imzalar sonrasında ilçede bulunan mezbaha, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirci Belediyesi’ne 10 yıl süreyle tahsis edildi. Bu imzalar Nisan ayının 14'ünde atıldı, daha bir ay oldu ama Demirci'de mezbaha hizmetleri durdu.

Mustafa Temiz Yazdı! Demirci'de Kasap Et Derdinde, Demirci Belediyesi Neyin Derdinde?

DEMİRCİLİ KASAP ESNAFI TEPKİLİ
Demirci Belediyesi mezbahayı devraldı ancak şu an kasaplar kesim yapamıyorlar, çünkü mezbaha da hizmetler durmuş vaziyette.
Demircili kasap esnafı Demirci Belediyesinin mezbahayı devraldıktan sonra hizmetin durmasının sebebini anlamak, öğrenmek için belediyeden bilgi almaya çalışıyorlar ama ses seda yok. Esnaflar kesim Demirci'de  yapılmayınca, müşterilerine yok satmamak için kendi çaplarında çözüm üretmeye çalışıyorlar.
SİMAV'DA HAYVANLARINI KESTİRİP, ETİNİ DEMİRCİ'YE  GETİRİYORLAR
Demirci ilçesinde yaşayan vatandaşların,  sağlık hizmetlerinde yakın zamana kadar ilçede aşı olmayınca, aşı randevusu alamayınca,  komşu ilçe Simav Devlet hastanesine gitmek zorunda kalıp, orada aşılanabilen  bu mağdur olma görüntüleri henüz unutulmadı.
 Bu kez mezbahası kapalı ilçe ünvanı da alan Demirci'deki kasap esnafı da, çareyi Simav ilçesine gidip, işini görmeye çalışıyor.
Kasaplar kendi imkanlarıyla bir araya gelerek, hayvanlarını Simav mezbahasında kestirip Demirci'ye getirip müşterilerine et satabiliyorlar. Burnundan soluyan kasap esnafı , maddi külfetin arttığı bu yöntem karşısında, Demirci Belediyesi ve bu konuda sessizliğini halen koruyan, herhangi bir girişim içine girmeyen Başkan Selçuk'a sitem ediyor.
MEZBAHA DEVRİNDE BİR SKANDAL DAHA ORTAYA ÇIKTI!
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Demirci Belediyesi arasında tahsis protokolü imzalanmasının ardından soğutmalı et taşıma aracının mezbaha ile birlikte devredilmediği de ortaya çıktı.
Demircili esnafların, Simav ilçesine götürüp mezbahasında kestirdikleri hayvanlarının etini Demirci'ye  getirmek için Demirci Belediyesinden, mevsimsel hava sıcaklığı nedeniyle steril ve hijyen şartlara uygun soğutmalı et aracını istediler. Bu talep karşısında Demirci Belediyesinden "Mezbaha devri yapıldı ama, istediğiniz soğutmalı et aracı Büyükşehirde kaldı, o araç tahsis protokolünde yok, gidin büyükşehirden isteyin" cevabı ile karşılaştılar.
ESNAF AÇIKLAMA BEKLİYOR!
"Demirci belediyesi 10 yıllığına büyükşehirden tahsis edilen mezbaha hizmetleri için kılını bile kıpırdatmıyor" iddiasında bulunan kasap esnafı, "başkan Selçuk'un bu uygulamadan haberi var mı?, biz kasap esnafının bu mağduriyetinden haberi var ise , niye en azından gelip veya basına çıkıp, bir açıklama yapmıyor"  diye tepkileri de halen sürüyor.
SALI GÜNÜ KASAPLAR KESİM İÇİN GÖRDES YOLUNA DÜŞECEK
Kasaplar ateş püskürüyor. Önümüzdeki Salı günü yaklaşık 4 esnaf hayvan kestirebilmek için bu kez Gördes ilçesine gitme planı yapıyorlar. Simav için kesim işini çözüp, soğutmalı araç işini il dışı olduğu ve tahsis sırasında Demirci Belediyesine devredilmeyip, büyükşehir  himayesinde kalan aracı et taşımak için alamayan esnaflar, çözümü Gördes ilçesinde arayacaklar.
"GÖRDES İLÇE TARIM DEMİRCİ'YE GİDECEK HAYVANLARI MÜHÜRLEMEM" DEDİ İDDİASI
Et taşıma aracını Gördes ilçesindeki halen büyükşehire bağlı çalışan mezbahadan  taşımak için almayı başaran Demircili kasap esnafları, bu kez de, hayvanların kesim aşamasında sağlık kontrolünü yapmakla görevli, Gördes İlçe Tarım Müdürlüğü'nün, "ilçe dışına çıkacak eti mühürleyemeyiz" dediğini iddia ediyorlar. 
İki arada bir derede kalan Demircili kasap esnafları, çözüm için Demirci İlçe Tarım Müdürlüğüne hayvanların sağlık kontrol mühürü için başvurdular buradan da " Gördes görev bölgemizin dışında, kesim sırasında muayenesini etmediğimiz eti biz mühürleyemeyiz" cevabı ile karşılaştılar.
DEMİRCİ BELEDİYESİ SKANDALLARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR
Geçen yıl kiraz hasadında sağanak yağışlar yüzünden halk arasında "cege" diye ifade edilen,  dört direğin arasına gerilen çuha bezlerle Kiraz alım merkezi üretip, hem kiraz üreticisini , hem de ilçe ekonomisine katkısı olan alıcıları yağmur yağdığı zaman mağdur eden Demirci Belediyesi, geçen yıldan ders çıkarmadığını ortaya koyuyor. Bu yıl da aynı düzenekle gecekondu gibi cege kiraz alım merkezi yapan Demirci Belediyesi yine mevsimsel olarak öğle sonu başlayan sağanak yağışlarda kiraz üreticisini ve alıcısını mağdur etmeye devam ediyor. Sağanak yağışlar sırasında yağmur altında kalan üreticiler ve alıcıların şikayetleri de halen devam ediyor. Kiraz alımı yapmak için gelmesi muhtemel firmaların, geçen yıl yaşadıkları mağduriyetin bu yılda giderilmediğini ve yine cege usulü alım merkezinde kiraz alımı yapmamak için ilçeye gelmedikleri iddia ediliyor. Bu yıl kiraz alımı için gelen firmaların geçen yıla göre yarı yarıya düştüğü de yine iddialar arasında sıralanıyor. Demirci belediyesinin cege tipi kiraz alım merkezinde alıcı firmaların bölüm başına 4000 TL kira bedeli ödedikleri de öğrenildi.
KURBAN BAYRAMI İÇİNDE YİNE CEGE KURBAN PAZARI MI KURULACAK?
Demircililer kiraz işi ve yılda bir kez kurulan hayvan pazarında da yine cege usulü hayvan pazarı tercihi yapan, kurbanlık hayvanları, satıcı ve alıcılarının bu kez hem yağış, hem de güneşten dolayı mağdur edildiğinin altını çizerek Demirci Belediyesi ve  Başkan Selçuk'u eleştirip soruyor " Başkan sen nerede yaşıyorsun, halkın gerçeklerini, ilçenin gerçeklerini görmüyor musun, niye hizmet üretmiyorsun, her yaptığın iş yargıda geldiğin günden beri bir çivi bile çakamıyorsun, sen ne iş yapıyorsun? 
MAHKEMEDEN KENT MEYDANI İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KARARINA YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI ÇIKTI
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un ittifak öncesi ve sonrası gelişmelere göre yaptığı çelişkili ve yargı süreci sonrası anlaşılan hukuksuz Kent Meydanı inşaatının imar planı düzenlemesi çalışmaları da yeni yargı kararıyla yine boş çıktı. 
İttifak sonrası 2020 yılının Temmuz ayı Manisa Büyükşehir Meclisinde kabul edilen kamusal alanın, ticari alana dönüştürülmesi yetki talebi, meclis tarafından 70'in üzerindeki diğer belediyelere ait kararlarla birlikte torba yasa gibi oylanarak kabul edilmişti. Meclis kararınının mahkemelerin ve yargının bu düzenlemeyi iptal kararlarına rağmen alındığı ve halkın olan kamusal alanın ticari alan yapılarak, halkın nefes alanına beton doldurulduğu iddiasıyla bu kararı bir büyükşehir meclis üyesi mahkemeye taşıdı. Mahkeme, Manisa Büyükşehir Belediyesi meclisin aldığı bu imar planı değişikliği kamusal alanın ticari alana çevrilmesi meclis kararına "Yürütmenin durdurulması" kararı verdi. Taraflar üst mahkemeye istinafa gittiler itirazları ret edildi. Demirci Belediyesinin savunma dahi yapamadığı Manisa Büyükşehir Belediyesinin mahkemenin yeniden görüşülmesi kararını mahkemeye taşıması da sonuçsuz kaldı ve itirazlar kesin olarak ret edildi. 
BAŞKAN SELÇUK İTTİFAKTAN SONRA BAŞKAN ERGÜN'ÜN DE BAŞINI YAKTI
Bu sürecin ardından kamusal alan olarak kalan bu alan üzerinde yıkılmaya yüz tutup devrilen mevcut binanın tahliyesi ve alanın boşaltılması için vatandaşlar belediyeye ihtarname gönderip, kamusal alanda Demirci Belediyesinin işgalinin bitirilmesi için yargıya da müracaat ettiler. 
Başkan Cengiz Ergün ve Başkan Selami Selçuk, ve yargı kararlarına rağmen bu hukuksuz işi meclis kararına bağlayan ilçe ve büyükşehir meclis üyeleriyle, bu işlemi yapan görevliler hakkında görevlerini kötüye kullandıkları, kamuyu zarara uğrattıkları ve yargı kararlarına uymadıkları iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Mustafa Temiz (ÖZEL HABER)-MANİSA SON HABER


 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2021, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER