Ramazan bayramında tatil kaç gün olacak ?

Ramazan ayı girdi ve hemen merak konusu bayram tatili kaç gün olacak sorusu oldu. Hükümet Ramazan ayı sonunda Bayram için tatil kararını daha fazla bekletmeden hemen açıkladı.

Ramazan bayramında tatil kaç gün olacak ?
 Ramazan ayı girdi ve hemen merak konusu bayram tatili kaç gün olacak  sorusu oldu. Hükümet Ramazan ayı sonunda Bayram için tatil kararını  daha fazla bekletmeden hemen açıkladı



Onbir ayın sultanı Ramazanın gelmesi ile birlikte akıllardaki soru Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? soruları oldu. Bayram tatili ile ilgili açıklama Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. İşte bayram tatili ile ilgili detaylı bilgiler...


Halk ağzında 'Şeker Bayramı' olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.


Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasının önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu kararı ile belli olacağını söyledi. Bakan Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte katıldığı Eskişehir’in Sivrihisar ilçesindeki Nasrettin Hoca Anma Etkinliklerinde gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu cevaplandırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması kararının, önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu’nda belli olacağını belirtti.


BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU!


Başbakan Binali Yıldırım kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgeyi imzaladı.


 Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi
 
"Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı, ilgili kurumlara gönderilmiştir."


2016 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı 2016 dini günler listesi şöyle:
06 Haziran 2016 Pazartesi Ramazan'ın Başlangıcı
04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe
05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)
06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)
07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)
11 Eylül 2016 Pazar Arefe
12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)
13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)
14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)
15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)
02 Ekim 2016 Pazar Hicri Yılbaşı
11 Ekim 2016 Salı Aşure günü


Emekli, bayram hediyesi bekliyor


Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı ABDülkadir Ersal, emeklilerin bayram öncesi hediye beklediklerini söyledi.


Temmuz ayı zammının emekliyi tatmin etmeyeceğini dile getiren Ersal, "Emekliler olarak Ramazan ayını daha büyük bir sevinç içerisinde bekliyorduk. Emekliye verilen zamlar eridi gitti. Emekliler olarak Ramazan Bayramı öncesinde emekliye iyileştirme zammı verilmesini talep ediyorduk. Bayram öncesinde verilecek olan ikramiye çok iyi olacak. Türkiye’de her şeye zam geliyor ve emekli artık geçinemiyor. Enflasyon rakamlarına göre temmuzda alacağımız zam yüzde 3-4 civarında olacak. Bu da emekliyi tatmin etmeyecektir" dedi.


Promosyon konusunda da müjde beklediklerini belirten Ersal, "Emeklilerimizin en büyük sıkıntılarından biri promosyondur. Çalışma bakanının bu konuda çalışmalarını hızlandırıp emekliyi mutlu etmesini temenni ediyorum. Ramazan bayramından önce promosyonumuzu da almış oluruz" diye konuştu.


Emekliye ilave ikramiye


Hükümet, yüz binlerce memur emeklisi ve yakınını ilgilendiren önemli bir düzenlemeyi Meclis'e sevk etti. Yasa tasarısı, memurların emekli ikramiyesinde esas alınan hizmet süresi hesabındaki 30 yıllık üst sınır nedeniyle hak kaybı olanlara yeni imkan getiriyor. Tasarıya göre, 7 Ocak 2015'ten önce emekli olan memurlara ve emekli ikramiyesi almadan hayatını kaybedenlerin dul ve yetimlerine ek ödeme yapılacak. Bu kapsamda olup çalışma süresi 30 yıldan fazla olanlar, fazladan çalıştıkları her yıl için ilave ikramiye alacak. Emekli ikramiyesinde esas alınan hizmet süresinde 30 yıllık üst sınırın kaldırılmasıyla yeni hak sahibi olanlar, yasanın yürürlüğe girmesinden sonraki bir yıl içinde başvuracak.


Hak sahibi olan memur emeklisi ve yakınlarına, 7 bin 500 liraya kadar olan ödemeler 3 ay içinde yapılacak. İkramiyenin 7 bin 500 lira üstündeki kısmı ise yasal faiziyle birlikte bir sonraki yılın aynı ayında ödenecek.


Bu kapsamdaki ödemeler, toplamda 2 milyar lirayı bulacak. Ödemenin 1.1 milyar lirası 2016'da, 900 milyon lira ana para ve 80 milyon lira faizi ise 2017'de tamamlanacak.


Tasarı, inşaat başta olmak üzere birçok sektörde çalışanlara getirilen "mesleki yeterlilik belgesi" zorunluluğunu da erteliyor. Mesleki yeterlilik belgesi olmayanların çalışmasını engelleyen düzenleme, 31 Aralık 2016'ya kadar erteleniyor. Bakanlar Kurulu'na, erteleme süresini bir yıl uzatma yetkisi de veriliyor...

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER