Soylu’nun “Siyaset mafyası” benzetmesine CHP’den sert tepki

CHP’nin önde gelen isimleri, İçişleri Bakanı Soylu’nun Kılıçdaroğlu için yaptığı “Siyaset mafyası” benzetmesine sert tepki gösterdi.

Manisa Son Haber
Soylu’nun “Siyaset mafyası” benzetmesine CHP’den sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ''siyaset mafyası'' benzetmesine CHP'den sert tepkiler geldi.

Soylu, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AK Parti Milletvekili Tolga Ağar üzerinden iktidara yönelik iddialarıyla ilgili hükümeti eleştiren açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabından “siyaset mafyası” suçlamasında bulunmuştu.

Soylu’nun bu paylaşımına, CHP’nin önde gelen isimleri de yine sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Büyük lokma ye, büyük konuşma. Kripto dolandırıcılar, mafya artıkları ve pudracı ofisboylarla fotoğraf çektirmeyi seven atanmış S.S. yine büyük laflar etmiş. Hayırdır; Mafya-Siyaset-Emniyet arasındaki kanalizasyon hattı bir kez daha patlayınca ne bu telaş? Ne bu panik?” paylaşımı yaptı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Organize suç örgütlerine ve mafyaya sığınarak siyaset yapmak sizin uzmanlık alanınız! Suç örgütü liderleri mitingler yaparken, partinize oy isterken, kan akıtacaklarını açıklarken bu ülkeyi kim yönetiyordu? Maalesef yönetim tarzınız bir organize suç örgütünden farksız...” paylaşımında bulundu. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Senin en büyük acizliğin, Kırmızı Bülten'le aranan Öcalan'ın kardeşi TRT'ye çıkarken hiç sesinin çıkmamasıydı. Siyaset mafyasının dikalası sensin. Genel Başkanımızı Çubuk'ta linç ettirenin sen olduğunu Türkiye unutmadı! Şimdi diğer gizli oyunlarım ortaya çıkacak diye korkma” paylaşımı yaptı. 

CHP’nin bir diğer Grup Başkanvekili Engin Altay da “Üç oy fazla alabilmek için Kırmızı Bülten'le aranan terör örgütü elebaşlarını TRT'ye çıkaranlar, mafyayla kol kola miting yapanlar bu milletin hafızasında. Asıl çürümüşlük mafyayla içiçe olmaktır.  Yazık bu ülkeye...” değerlendirmesinde bulundu. 

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da “Seçimlerde Sedat Peker şehir şehir dolaşıp siyasileri ve bu ülkenin vatandaşlarını tehdit ederken siz ne yapıyordunuz?” diye sordu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2021, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER