Suruç'taki patlamada korkunç bilanço ortaya çıktı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gerçekleşen patlama da ölü sayısı her dakika artıyor. Son gelen bilgilere göre ölü sayısının 28 olduğu belirtildi. Görgü tanıklarının söylediklerine göre canlı bomba şüphesi üzerinde durulurken, bazı haber kaynaklarında ise IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtiliyor.

İŞTE PATLAMA ANI! Onlarca Kişi Böyle Hayatını Kaybetti!

İŞTE PATLAMA ANI! Onlarca Kişi Böyle Hayatını Kaybetti!

Posted by Manisa Son Haber on 20 Temmuz 2015 Pazartesi

 SURUÇ patlamasıyla ilgili son haberlere göre kanlı saldırıyı bir IŞİD intihar bombacısı gerçekleştirdi. CNN Türk canlı yayınına intihar bombacısını gördüğünü söyleyen bir tanık bağlantı yaptı ve olanları anlattı. İşte Suruç'taki patlamayla ilgili son durum ve o tanığın anlattıkları.

Suruç'taki patlamanın kaynağının bir canlı bomba olduğunu CNN Türk'e konuşan görgü tanığı Ömer Leventoğlu söyledi. Leventoğlu canlı bombanın parçalarının birleştirildiğini gördüğünü anlattı. İşte söyledikleri;







CİHAN Haber Ajansı da olayın 'IŞİD'ci bir intihar bombacısının eylemi ile yaşandığını' belirtirken, DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan bombanın 'canlı bomba saldırısı' sonucu patladığını söyledi.


O ANLARIN TANIĞI ANLATTI
Suruç 'daki  patlamaya şahit olan görgü tanığı Garip Çelik şunları söyledi: 'Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarla Kobani' ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi.'



Suruç, PYD ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalarla gündeme gelen Suriye'nin Kobani bölgesinin tam karşısında bulunuyor. IŞİD'in yoğun saldırılarına karşın kentte kontrolü PYD elinde tutuyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER