Tacizci Hoca Mahkemede "Ben onu taciz etmedim, o beni taciz etti" dedi

Tacizci hoca mahkemeye çıkarıldı. Evliliklerini kurtarma vaadiyle bir kadını dolandırdığı ve taciz ettiği iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık, sosyal medyada tepki çeken görüntülerle ilgili "Ben kadını taciz etmedim, o beni taciz etti" dedi.

Manisa Son Haber
Tacizci Hoca Mahkemede  "Ben onu taciz etmedim, o beni taciz etti" dedi

İstanbul Esenler'de kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle taciz edip dolandırdığı iddiasıyla hakkında "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Burhan Dalğali (48) ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Burhan Dalğali getirildi. Duruşmada müşteki Ebubekir B. ve taraf avukatları da yer aldı. Emniyetteki ve savcılıktaki ifadelerini kabul etmeyen sanık Dalğali savunmasında şikayetçiyle komşusu aracılığıyla tanıştığını, şikayetçinin kendisinin yanına gelerek ondan yardım istediğini öne sürdü.

Dalğali savunmasında "Ebubekir bana 'Sen herhalde hocasın' dedi. Ben de 'Biraz anlıyorum fetva veremem hoca değilim' dedim. Ebubekir bana eşiyle tartışma esnasında 3 kere boş ol dediğini, nikahının düşüp düşmediğini sordu. Ben de kendisine 'Yetkili imam değilim. Fetva veremem yetkili imamlara sor benim bildiğime göre nikah düşmez' dedim" diye konuştu.

"BANA İFTİRA ATTILAR"

Şikayetçiden para almadığını, nikahlarını kıymadığını öne süren Dalğali, "Bana iftira atıyorlar. Hiçbir hoca nikah kıysa bile 3 bin 200 lira para almaz. Nikah kıyma ile kefaretin alakası yoktur. Bana iftira attıkları için müştekilerden şikayetçiyim. 5 çocuğum okula gidiyor. Ben ve ailem perişan olduk. Tahliyemi istiyorum. Bir nikahtan 3 bin 200 lira para almam zaten uydurma. Ebubekir bana para teklif etmedi. Almadım da. Uyuşturucu kullanıyor parası bitince insanlara bunu yapıyor. Yalan söylüyor" şeklinde beyanda bulundu.

SOSYAL MEDYADAKİ GÖRÜNTÜLERİ DE ANLATTI

Tutuklu sanık sosyal medyada gündem olan görüntülerle ilgili şunları söyledi:

"Bir hafta sonra müşteki beni aradı. Telefonda bana komşusunun hasta olduğunu söyledi. Ben de 'Doktor değilim doktora götür hastalarla işim yok' dedim. Yanımda arkadaşlarım vardı. Onlar bana 'Bu kişi sana oyun yapıyor sakın gitme' dediler. Ben de telefondaki kişiye beni bir daha arama dedim. Aynı gün beni tekrar aradı. Müşteki ısrar edince tamam dedim, aracıyla beni aldılar. Meğer aracın içerisinde arkada oturan kadınla bana kumpas kurmuşlar."

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER