Yeni kabinede Demircili bakan

Cumhurbaşkanının açıkladığı kabinede bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Demirci doğumlu.

Yeni kabinede Demircili bakan
Cumhurbaşkanının açıkladığı kabinede bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Demirci doğumlu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesi bu akşam saat 22.30 ‘da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklanan kabinede bir başkan yardımcısı ve 16 bakan var. Bazı bakanlıkların ismi aynı kalırken bazı bakanlıklar ise birleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni bakanların oluşturduğu kabinede 2 kadın bakandan biri Manisa Demirci doğumlu Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı olarak görev yapacak.

Ruhsar Pekcan 1958 yılında Demirci’de doğdu ve ilkokulu Fatih Mahallesindeki Cengiz Topel İlkokulunda okudu.


Ruhsar Pekcan Demirci ilçesinde ilk taahhüt işlerini yapan, inşaat ustalığından müteahhitliğe yükselen bir girişimci olan merhum Rıza Kadayıfçı’nın kızı.

Demirci ilçesinde bir çok okul, sağlık ocağını yapan Rıza Kadayıfçı uzun yıllar müteahhitlik yaptığı Demirci’de en son Turgut Özal Spor Kompleksini de yapmıştı.





RUHSAR PEKCAN KİMDİR?
Pekcan, 1958'de Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi mezunu olan Pekcan, yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Pekcan, 1981'de Türkiye Sınai Kalkınma Bankasında başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak devam etti. 

Üç dönem DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüten Pekcan, ayrıca Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı yaptı. 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Pekcan, evli ve iki çocuk annesi, İngilizce biliyor. 

 

 



Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 01:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER