İYİ Parti'nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Orhan Oldu

İYİ Parti'nin bugün yapılan grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup konuşmasından önce Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi öncesinde 6 belediye başkan adayını daha tanıttı.

Akşener konuşmasına başlamadan önce ilçe belediye başkanlarını tanıttı ve adayları tek tek kürsüye çıkardı.

Akşener, 23. Dönem Manisa Milletvekili Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu Belediye Başkan Adayı, Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli Belediye Başkan Adayı, Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı Belediye Başkan Adayı, Mehmet Ali Gürses'i Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı, Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan Adayı, gazeteci yazar Yasin Topaloğlu'nu ise Kilis Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. 

AHMET ORHAN'A ÇIKTIĞI BU YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUZ

İYİ Parti Lideri Akşener tarafından Turgutlu Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ahmet Orhan, Manisa Son Haber'de ekonomi ve siyasi yazılarıyla yazı ailemizin değerlerinden bir isimdir. Orhan, Manisa Son Haber'de yayınlanan yazılarında ekonomi, siyasi ve dünyadaki gelişmeleri kendine has devlet adamı olgunluğu içinde yorumlayarak bunu kaleme alan önemli bir gözlemci yazardı. Orhan, 23 Dönem Manisa Milletvekili olarak TBMM'de başarılı çalışmalara da imza atmış ve yaptığı çalışmalarla isminden bahsettinmiş bir siyasetçi.

Manisa Son Haber ailemize 3 yıl önce katılan Orhan, yazılarıyla site içi okunma rekorlarını da kırmış, Manisa Son Haber'in değerli okurlarıyla da arasında tarif edilemez bir sevgi köprüsü kurmuştu.

Turgutlu ilçesinde seçildiği takdirde Turgutlu Belediye başkanı olarak, başarılı hizmetler yapacağına inandığımız, değerimiz kıymetlimiz Ahmet Orhan'a Manisa Son Haber ailesi olarak çıktığı bu siyasi yolculukta başarılar diliyoruz.

AHMET ORHAN KİMDİR?
Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak Turgutlu’nun Sarıbey köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi Turgutlu ve İzmir’de, üniversite öğrenimimi de Eskişehir’de tamamladı.
25 yıl süreyle Petkim Aliağa tesislerinde temel atmadan itibaren mühendis ve yönetici olarak çalıştı.
Evli 2 çocuk ve 4 torun sahibi.
AKP hükümetlerinden gelen baskı nedeniyle en birikimli döneminde emekli oldu.
2007 yılında yapılan Milletvekilliği genel seçimlerinde Manisalı seçmenlerin  yoğun desteğiyle TBMM’de Manisa temsilcisi olmak üzere seçildi.
Milletvekilliği sürecinde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonunda kuruluşundan itibaren görev aldı.
Bu komisyonda özellikle kadına yönelen şiddetin önlenmesi için alınması gereken tedbirler ve çıkarılması gereken yasalar üzerindeki çalışmalara iştirak etti.
Manisa’nın ve ülkemizin sorunlarının çözümü için çok sayıda Meclis konuşması ile önerge ve yasa teklifinde imzası vardır.
2011 yılından bu yana çeşitli internet haber sitesi ve sosyal medya kuruluşlarında siyasi, ekonomik ve sosyal değerlendirmeleri içeren köşe yazıları yayınlanmıştır. Ahmet Orhan 3 yıldır Manisa Son Haber sitesinde yazılarına devam ediyor.

YORUM EKLE