Kayıp Çoban 3 gün boyunca neler yaşadı! Manisa Son Haber Olay yerinden Bildiriyor!

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Kayrak Mahallesindeki evinden geçtiğimiz Perşembe günü ayrıldıktan sonra 3 gün boyunca aranılan ve sağlıklı bir şekilde bulunan  kayıp çoban Ali Arı'nın evinde bayram havası esiyor.

Turgutlu İlçe Jandarma, AKUT ve AFAD ekiplerinin üç gün boyunca dağ taş aradığı 71 yaşındaki Ali Arı, Cumartesi günü akşam saatlerinde evinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta İzmir İli, Bayındır ilçesi, Kızıloba mevkiindeki bir dere yatağında bulundu.

Bulunduktan sonra aramaya katılan köylülerin ve arama ekiplerinin sevinç gözyaşları döktüğü kayıp çoban Ali Arı, 71 yaşında olmasına rağmen dinç ve sağlıklı olarak bulundu. Bulunmasının hemen ardından ambulansa alınan Arı, sağlık taramasından geçirildi. Sağlıklı olan ve bir rahatsızlığı görülmeyen Arı gece evine döndü.

KAYRAK MAHALLESİNDE BAYRAM HAVASI ESİYOR

3 gün boyunca kayıp olan ve kendisinden haber alınamayan Ali Arı'nın yaşadığı Kayrak Mahallesinde bugün bayram havası esiyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Ali Arı'nın bulunma sevincisini yaşayan komşuları ve dostları Arı'nın evine koştu.

ALİ ARI " ÜÇ GÜN BOYUNCA OT YİYEREK BESLENDİM"

Ali Arı'nın kaybolduğu üç gün boyunca başından geçenleri öğrenmek isteyen meraklılar Arı'nın etrafını sararak yaşadıklarını sorup öğrenmeye çalışıyorlar. 4 Torun sahibi olan Ali Arı ise gülen gözleriyle yaşadıklarını anlatıyor.

Ali Arı" Keçileri otlatmaya çıktım, akşam geç saatlere kadar arazideydim, sonra gece yolumu şaşırdım, bu arada keçiler kayalıklardan dere yatağına düştü. Çıkaramadım, üç gün boyunca ot yiyeek beslendim, susuz kalmadım dereden akan sudan içtim. Telefon kullanmıyorum, zaten telefon kullanmayı da bir türlü öğrenemedim. Çaresiz keçiler zarar görmesin diye başlarında bekledim. Uzaklardan bir kadın gördüm, onu eşim sandım, beni aramaya geldi herhalde diye düşündüm, seslendim ancak yabancı bir kadınmış, başka hiçkimseyi görmedim. Sonra beni arayanlar beni buldu." dedi.

MANİSA SON HABER ÜÇ GÜN BOYUNCA KAYIP ÇOBANIN PEŞİNİ BIRAKMADI

Manisa Son Haber geçtiğimiz Perşembe günü ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan kayıp çoban Ali Arı'nın peşini hiç bırakmadı. 3 gün boyunca geceli gündüzlü, dakika,  dakika gelişmeleri takip eden Manisa Son Haber Muhabiri Ali Atan, olayları, gelişmeleri  en sıcak bilgiler ve görüntüleriyle MANİSA SON HABER''in okurlarıyla buluşturdu.

TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN AKIN PAZAR GÜNÜNE KAYRAK MAHALLESİNDE BAŞLADI

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Pazar gününe Kayrak Mahallesinde başladı. Kayıp Ali Arı'nın kaybolmasının hemen ardından sürekli olayı takip eden Akın, geçtiğimiz gün geldiği ve arama çalışmalarını bizzat takip ettiği Kayrak Mahallesine bugün yanında eşi Sabriye Akın ve Özel kalem müdürü Ali Nasuhoğlu'yla beraber yeniden geldi.

Kayrak Mahalle muhtarı Cevat Önder ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Başkan Akın, kayıp Ali Arı'nın evinden önce vatandaşları selamladı ve sevinçlerine ortak oldu. Eşi Sabriye hanım ise kayıp Ali Arı'nın evinde Kayrak'lı kadınlarla bir araya geldi sevinçlerini paylaşarak "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

MAHALLE MUHTARI ÖNDER " Mahallemizde Cep Telefonları Çekmiyor, İlgililer sesimizi duymuyor"

Kayrak Mahallesi muhtarı Cevat Önder, Kayrak Mahallesinde cep telefonlarının çekmediğine dikkat çekerek " Mahallemizde cep telefonları çekmiyor, hepimiz hayvancılıkla uğraşıyoruz, arazi şartlarında mahalle halkım iletişim kurmakta zorlanıyor, çoluğu çocuğu askerde, eğitim için dışarda olanlar var. Arazide hayvancılık ve tarım yapıyoruz, gün içinde iletişim sağlamadan hayatın akışı düzenlenmiyor. Ali Arı'nın kaybolması ve bulunması bir tariholsun, kurtarma ekipleri bile arama çalışmalarında telefonlar çekmediği için sıkıntı çekti.  Her şerde bir hayır vardır sözüne inanan insanlar olarak yetkilileri ve GSM operatörlerine sesleniyorum, Kayrak Mahallesindeki yüksek bir noktaya baz istasyonu kurulmalıdır, bizler de 2020 yılında, teknolojik gelişme çağında telefon ve kolaylıklarından, internetten yararlanmak istiyoruz" dedi.

ALİ ARI VE EŞİNE MANİSA SON HABER MUHABİRİ ALİ ATAN'DAN ÇAĞRI " Birbirinize sarılın, sizi böyle görmek istiyoruz"

Gelişmeleri yakından takip eden Manisa Son Haber Muhabiri Ali Atan sabah soluğu yine Kayrak Mahallesinde aldı. Gelişmeleri takip eden genç haberci Ali Arı ve eşiyle röportaj yaptıktan sonra onların sarılmasını istedi ve günün en güzel görüntüsünü de yine Turgutlu'daki tek gazeteci olarak o çekti.

47 yıldır aynı yastığa baş koyan Ali Arı ve eşi 62 yaşındaki eşi Nazmiye Arı kavuşmanın verdiği sevinci doya doya yaşıyor. Dün arama çalışmaları sırasında Ali Atan'a endişelerini anlatırken sık sık ağlayan ve eşinin arkasından gözyaşları döken Nazmiye Arı eşinin bulunmasından sonra sevincini de yine Manisa Son haber kameralarına konuşarak paylaştı. " onu çok merak ettim, ya başına bir iş geldiyse düşündüm, çok korktum. Arama çalışmalarına katılan herkese ve siz basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun" dedi.

ALİ ARI'NIN OTLATMAYA GÖTÜRDÜĞÜ KEÇİLERİ DE KURTARILDI

Ali Arı'nın otlatmaya götürdüğü ve akşam karanlığında yaklaşık 20 metre yükseklikteki dere yatağındaki uçuruma kaçan keçiler de Kayrak Mahallesinden giden bir ekip tarafından kurtarıldı. Ekipte yer alan Ali Arı'nın oğlu 45 yaşındaki Cevdet Arı da babası Ali Arı'nın bulunması için gayretle çalışan herkese teşekkür etti. "Önce babamı, sonra da keçileri kurtardık, eş dost sağolsun, malımıza da babamıza da zarar gelmein bu kötü 3 günü atlattık çok şükür" diyerek duygularını ifade etti.

HABER-ALİ ATAN-MANİSA SON HABER-TURGUTLU

YORUM EKLE