Kırkağaç'ta 150 asker yedikleri et yemeğinden zehirlenmiş

Manisa ‘nın Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 150’ye yakın askerin yediği akşam yemeğinden zehirlendiği anlaşıldı.

Kırkağaç'ta 150 asker  yedikleri et yemeğinden zehirlenmiş
 Manisa ‘nın Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 150’ye yakın askerin yediği akşam yemeğinden zehirlendiği anlaşıldı.

Olayın duyulmasının hemen ardından Kırkağaç’a hareket eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer  Kırkağaç Devlet hastanesinde tedavileri süren askerleri ziyaret ederek onlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bir süre askerlerle görüşen Biçer hekim vekil olarak askerlere uygulanan tedavileri de yakından inceledi.

Daha sonra hastanede basın mensuplarına açıklama yapan Biçer “ Geçtiğimiz gün Manisa ‘da yaşanan olayın bir benzerini yaşıyoruz. Askerlerimiz akşam yemeğinde et ve pilav yemişler. Kendileriyle görüştüm ve dinledim. Yemeğin hemen ardından yüksek ateş, karın ağrısı ve ishal şikâyetleri olmuş. Şu an kan tahlilleri alınıyor. Tahlillere de baktım yine kanlarda beyaz küreler fazla yine Salmoneia bakterisi olma ihtimali yüksek görünüyor. Bu bakteri özellikle etlerin hijyen olmayan ortamlarda pişirilmesinden kaynaklanıyor. Asker sayısı tahminen 150 civarında askerlerin bir kısmı çevre ilçelere sevk edildi. Bu enfeksiyon tamamen gıdadan bulaşan bir enfeksiyon, askeriye de askerlerimize verilen yemeklerin hangi hijyen ortamlarda nasıl pişirildiğine de dikkat çekmeliyiz. Batı Kışlada yaşanan olayın hemen ardından Kırkağaç ilçemizdeki Alay Komutanlığında da aynı üzücü olayı yaşadık. Ben buradan askerlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum “ dedi.




 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER