Kokutuncaya Kadar Neredeydiniz ?

Bayramın 2. gününden itibaren Demirci Fatih Kuran Kursu'ndaki deri toplama ve kokutma rezaletiyle ilgili  ihbarlar gelmeye başladı.
Manisa Son Haber Whatsapp haber ihbar hattı, bu bölgede halkın güvendiği ve sorunları ilettiği "son çare" gördüğü bir haber ihbar hattı hüviyetine kavuştu.
Geçtğimiz Kurban Bayramında bayramın 1. günü Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çalıştırılan Mezbahada çıkan kurban kestirme sırası tartışmasında iş kavga boyutuna gelmiş ve hatta çıkan olaylara polis müdahale etmişti.
Mezbahada yaşanan hayvanları numaralama ve hatta sıralara riayet edilmeden sıra almış ve hakkı korunamayan vatandaşların şikayetlerini de Manisa Son Haber'in whatsapp ihbar hattına gelen görüntüler ve fotoğraflarla ortaya koymuştuk.
Her ne kadar bayramdan sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklama ile olayları yalanlasa da, Demirci 'de yaşayanlar bu açıklamaya sadece gülerek protesto etmiş, Manisa Son Haber'in ortaya koyduğu belgeler, fotoğraflar ve videolarla zaten herşeyi apaçık anlamıştı.
BU BAYRAMDA DA DERİ TOPLAMA REZALETİ ORTAYA ÇIKTI
Demirci ilçesinde Fatih Kuran Kursu olarak bilinen ve halen İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin geçici olarak barındığı binanın bahçesinde Kurban derisi bağışları içinde deriler toplanıyordu.
Derilerle ilgili yazın en sıcak günlerinde tuzlama veya korunmalı bir tedbir alınmamıştı. Deriler bayramın ilk gününden itibaren kuran kursunun bahçesinde kanıyla suyuyla sıcakta bırakılınca mahalleyi akıl almaz bir koku kapladı. Vatandaşlar bu konuyu yüzlerce kez bazı kurumlara ilettiler. Ancak deriler kokmaya sinekler uçuşmaya ve hatta derilerden akan kanlar yollara akmaya devam etti. Kimselerin bu konuda kılı kıpırdamadı. Fatih Mahallesinde yaşayan insanlar kapıyı pencereyi kapattılar, bayramı kokunun içinde tabakhane kenarında yaşayan mahalle sakini gibi geçirdiler.
Bayramın ikinci günü akşamı dostlar alışverişte görsün misali itfaiye arabasıyla suyla yıkama yapıldı ancak, bu yıkama deriler ordan kaldırılmayınca hiç bir işe yaramadı.


MANİSA SON HABER YİNE FARKINI ORTAYA KOYDU (İLGİLİ HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ)

Bayramın üçüncü gününe gelindiğinde yetkililerin mutlaka müdahale yapacağı düşüncemiz artık ümitsizlik haline gelince, bu rezaletin haberini yayınladık.
Haberin yayınlanmasının hemen ardından, ne hikmet ise, bir anda bu rezaletin yaşandığı Kuran Kursunun bahçesine çöp kamyonları, temizlik işçileri , kepçeler, su tankerleri girip çıkmaya başladı.
Deriler kaldırıldı, çöpler süpürüldü ve su tankerinin tazyikli suyuyla oralar yıkandı. Yıkanan su oradaki vatandaşın ifadesiyle Mehmet Akif Meydanına kadar indi. Yıkanan suyla koku Yunus Emre Caddesi boyunca yayıldı. Mazgala giren su yıkama sürdükçe, sıcak havanında etkisiyle koku kayboldu.


SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALIDIR!

"Derisini bağışlayan vatandaşların iyiniyeti bu rezalet olayda kötüye kullanılmıştır." Bunu diyen derisini bağışlayan bir vatandaş.. Sıcağın ortasında 3 gün boyunca tuzlanmadan, korunmadan, kaderine terk edilen derilerin bozulmaya yüz tutması nedeniyle kaliteleri de düştü. Yapılan bağışlar bu kurumlara bir destek niteliğindeydi. Bu beceriksizliği ortaya koyan kurum her kim ise, kimler bu sorumsuzluğu sergiledi ise, kimler koca Fatih Mahallesini bayram mübarek günde bu pis kokuyla başbaşa bıraktı ise derhal hesap sorulmalıdır.


İşin içinde din Diyanet olunca bu tür devlet adına milletin hakkı için yapılacak işlemler günah değildir.
İşin içinde kul hakkı vardır. Kamu zarara uğratılmıştır. Temizlik imandandır diye camilerde hutbe verenlerin, yaptığı imansızlığın ve vicdansızlığın hesabı sorulmalıdır.
İnsanların hayırseverlik duyguları, iyilik yapma, destek verme hisleri bu olayda sarsılmıştır, korkarım gelecek yıllarda kimse bu kuruma bir daha kurban derisini de bağışlamayacaktır.
İlgili kurumların derhal gereğini yapması, gerekli açıklamayı yaparak da kamuoyunu ve derisini bağışlayıp, kokusunu çekmek zorunda kalan vatandaşları rahatlatması gerekmektedir.


Tuzun koktuğu yerde kimse kokudan bahsedemez. Kamunun vicdanı adına yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Bu rezilliğin yaşanmasına sebep olan, ilçenin en müstesna ilim ve bilim yuvası olan bu Kuran kursunun bahçesindeki kepazeliğin hesabını yetkililer kesmelidir.
Bu dünyada değil ama, bunu yapanlar kul hakkına girdikleri için ilahi adalette bunun hesabını vereceklerdir.
Bekliyoruz.. Bu kokusu çıkmış rezaletin hesabını kesin ve bilgi verin.

Vatandaş adına kamu adına bunu bekliyoruz.

02 Ağustos 2020

Mustafa Temiz

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zafer çakmak
Zafer çakmak - 4 yıl Önce

Malesef vatandaşın bağışladığı derileri düzgün muafaza edilmediği için çöp olmasına sebep olanları kınıyorum