Demirci'de Rezalet! Toplanan Kurban Derileri Mikrop ve Koku Yayıyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde Kurban derilerinin toplandığı Kuran Kursu'nun bahçesi bulunduğu mahalleye pis kokular yayarken, pireler de mahalle sakinlerinin sağlığını tehdit ediyor.

Manisa Son Haber
Demirci'de Rezalet! Toplanan Kurban Derileri Mikrop ve Koku Yayıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla ilçenin Fatih Mahallesinde bulunan Fatih Kuran Kursunun bahçesinde kurban bayramında vatandaşların bağışladığı kurban derileri bayramın ilk gününden itibaren mikrop ve koku yaymaya devam ediyor.
Bayramın ilk gününden itibaren toplanan kurban derilerinin tuzlanmadığı çevreye sularını akıttığı ve sıcak havanın etkisiyle de etrafa ağır bir koku yaydığı Manisa Son Haber whatsap ihbar hattına yüzlerce vatandaş tarafından ihbar edildi.


VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Fatih Mahallesi sakinleri bayram süresince ortalığa yayılan pis ve ağır kokudan dolayı kapı ve pencere açamadıklarını, çocuklarının bu mikroplardan etkilenmemesi için sokağa dahi çıkamadıklarını şikayet ettiler.


Yetkililere ulaşmaya çalışan vatandaşlar tüm girişimlerine rağmen üç gündür tedbir alınmadığını ve bu sorunun giderilmediğini iddia ettiler.  Bağışlanan derilerin yığıldığı Kuran Kursu binasının bahçesinde haşerelerin toplandığını ve sıcak havanın etkisiyle de derilerin çevreye ağır bir koku yaydığını bildirdiler.
İTFAİYE ARABASIYLA YIKAMAK ÇÖZÜM OLMADI


Bayramın ikinci günü şikayetlerin yoğunlaştığı, itfaiye arabasıyla gelen ekiplerin akşam saatlerinde yıkama yaptıkları ancak derilerin kaldırılmadığı için değişen hiç birşeyin olmadığını  da söylediler.       
VATANDAŞLAR TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Bayram süresince oluşn bu rezalet sonrası vatandaşlar ilgililere ihbar etmelerine rağmen  derilerin bir türlü kaldırılmadığını ve pis koku ve mikropların insan sağlığını tehdit ettiğini iddia ettiler.


Böyle bir dini hayır işinde bile "temizlik imandandır" sözünün bile dikkate alınmadığını söyleyen vatandaşlar derilerin de yeterince hijyen durumda korunamadığı için deri sanayinde kalitesiz malzeme olacağını söyleyerek, " hayırsever insanların iyi niyetli davranışlarını bile kötüye kullandılar, böyle bağışlanan derilerin gelir elde etmek için satılacağı ve Kuran Kursuna yarar ve katkı sağlanacağını düşünerek  derilerini bağışladıklarını ancak yetkililerin bu vurdumduymazlığı yüzünden derilerin koktuğunu ve hatta bozulduğunu da belirttiler.


YETKİLİLERE ÇAĞRI
Sıcak havanın etkisiyle kokan kurban derilerinin sızan kanlı suları da büyük tehlike saçıyor. Fatih Mahallesinde yaşayanlar ve ilçeye bayram için dışardan gelenler, böyle bir manzarayı daha önce hiç bir yerde görmediklerini söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdılar. Koronavirüs Pandemi salgını ile mücadelenin devam ettiği bu hassas günlerde ortaya çıkan  bu rezaletin hesabının sorulması gerekir diyen vatandaşlar, bu kötü koku ve manzarayı ihmalleri yüzünden oluşturanlar hakkında gerekli soruşturmanın açılması ve görevini iyi yapmayan tüm sorumluların cezalandırılmasını istediler.
HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber        
                
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER