Hande yanar dediler o yanmadı yaktı geçti

Manisa ‘nın Demirci ilçesinde Hande Yener’den muhteşem konser. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demirci’nin Kurtuluşunun 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde Manisa Büyükşehir Belediyesince organize edilen Hande Yener Konseri ilçenin Bahçeler Mahallesindeki Demokrasi ve Şehitler Meydanında yapıldı.

Hande yanar dediler o yanmadı yaktı geçti
 Manisa ‘nın Demirci ilçesinde Hande Yener’den muhteşem konser.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demirci’nin Kurtuluşunun 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde Manisa Büyükşehir Belediyesince organize edilen Hande Yener Konseri ilçenin Bahçeler Mahallesindeki Demokrasi ve Şehitler Meydanında yapıldı.

Günün ilk saatlerinden itibaren konsere yoğun ilgi gösteren Demircililer ve çevre ilçelerden gelen seyirciler meydanı saatler öncesinde doldurdular.

Hande Yener dillerdeki şarkılarını söyleyerek ve dans grubunun şovuyla süslediği konser sırasında seyircinin ilgisi karşısında coştukça coştu.

Meydanı dolduran onbinlerce insan ise Hande Yener şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederken coşku ise tavan yaptı.

Konsere Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güzgülü, Demirci İlçe Koordinatörü Kazım Aysan, Demirci Büyükşehir Meclis Üyesi Kemal Korkmaz, Hüseyin Akkurt, Saruhanlı Büyükşehir Meclis Üyesi Süleyman Kahramanlar ve yöneticiler ile daire amirleri katıldı.

 










KONSER İÇİN PODYUM ZEMİNE UYGUN HALE GETİRİLDİ

Hande Yener Demirci konseri için Türkiye’nin en büyük ses prodüksiyon hizmetlerini sunan firması özel jeneratör ve tesisatlarla birlikte 2 tır ile malzemelerini günün erken saatlerinde ilçeye ulaştırdı. 25 kişilik ekip yaklaşık 5 saatlik bir çalışmayla konser için ses ve ışık düzenini kurdu.

Konser için podyum kurulması sırasında zeminin eğimli olması nedeniyle ekipler konser alanının uygun olmadığını, gittikleri başka yerlerde konser alanlarının hep düz yerler veya statlar olduğunu söyleseler de bununla ilgili tedbir almak için de hemen kolları sıvadılar.

Podyum zeminin oturduğu metal boruların altına zeminin eğim payı ilave edilerek podyumun sıfır düzlenmesi için büyük çaba gösterdiler.

 













KONSERE KATILAN SEYİRCİ MEYDANA SIĞMADI

Hande Yener isminin popülerliliğini düşünerek Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörlüğü kullanım hakkı Demirci Belediyesine ait olan Mithatpaşa Mahallesindeki Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı sentetik çim sahayı resmi dilekçe ile talep etti. Demirci Belediyesi aynı gün bu resmi dilekçeye resmi bir yazı ile yanıt vererek, talep edilen stadı sigara vb. gerekçelerle zarar göreceği için vermeyip, Dr. Mehmet Akarsu Mahallesindeki Turgut Özal Spor Kompleksini ve Atatürk anıtı önündeki Demokrasi ve Şehitler Meydanını önerdi.

 

GÜNLER ÖNCESİNDE KONSER YERİ İLÇEDE GÜNDEM OLDU

Demirci’nin 90. Kurtuluş günü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel döneminde yapılan Muazzez Ersoy konserini yaklaşık 15 bin kişinin tribünlerde izlemesi ve seyircinin, hem sahneyi görüşü hem de, idari ve güvenlik tedbiri anlamında, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı sentetik çim sahasının uygun olması, Hande Yener konserinde de burayı akıllara getirdi. Hande Yener isminin kesinleşmesinin ardından yer talebi ve Demirci Belediyesince kabul edilmeyip başka adresler gösterilmesi basına yansıyınca ilçede gündem oldu.

Vatandaşlar bu stadın Hande Yener gibi bir pop yıldızının konser vermesi için ilçede en uygun yer olduğunu ilçe belediyesinin bu kararının tamamen siyasi bir karar olduğunu belirterek belediye yönetimini eleştirdiler.

 





SONGÜL KARLI KONSERİNİ İLÇE BELEDİYESİ AYNI YERDE YAPTI

Hande Yener konserinin tarihinin kesinleşmesi ve stadın verilmemesinin ardından basında yer alan haberlerle konuyu öğrenen Demircili vatandaşlar belediye ve yönetimine eleştiri getirince daha önce belediyenin açıklanan programında olmayan Songül Karlı konseri devreye sokuldu.

Bir televizyon kanalında sunduğu evlilik programıyla gündemde olan THM sanatçısı Songül Karlı konseri 29.Ağustos.2017 günü Demirci ilçesinde Demokrasi ve Şehitler Meydanında yapıldı. Yaklaşık 1000 plastik sandalye getirilerek seyircilerin eğri zeminde oturarak seyrettiği Songül Karlı konserine vatandaşlar da fazla ilgi göstermedi.

Konser sonunda konuk sanatçıya hediye verilmesi sırasında Demirci Belediye Başkanı ve Songül Karlı’nın diyalogları vatandaşlar arasında tepki çekti. Hünnap lokumu hediyesi sırasında Songül Karlı’nın lokum ile ilgili soruları ve başkan Selçuk’un verdiği yanıtların cinsel egzotik kelimelerle espri konusu yapılması vatandaşların eleştirilerine yol açarken, bu diyalogların ardından birçok seyircinin de konser alanını terk ettiği gözlendi.

 





HANDE YENER KONSERİNDE KIRMIZI HALI

Konserin bitimine yakın pop yıldızı Hande Yener’e çeşitli hediyelerin yanı sıra sanatçının geçtiğimiz yıllarda hit olan ve zihinlere kazınan “Sana kırmızı çok yakışıyor” şarkısına uygun olarak Demirci’de dokunmuş kırmızı renk yün halı hediye edildi.

 

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ KONSERE RENK KATTI

Hande Yener konserinin hemen ardından fonda çalan Haluk Levent’in söylediği “İzmir Marşı” ve devamında yapılan havai fişek gösterisi de geceye renk kattı. Fonda çalan marşa konser sahasında bulunan seyirciler eşlik ederek ve tempo tutarak coşkuyu zirveye taşıdılar.

 

VATANDAŞLAR KONSERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Konserin hemen ardından seyircinin yan tarafındaki protokol bölümünde oturan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Güzgülü, Demirci ilçe Koordinatörü Kazım Aysan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Akkurt ve Kemal Korkmaz’a vatandaşlar teşekkür için sıraya geçti.

Başarılı bir organizasyonla bir pop yıldızını Demirci’de dinlediklerini belirten vatandaşlar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Koordinatör Kazım Aysan’a teşekkür ettiler ve bu kaliteli sanatçıların yer aldığı konserlerin ilçede her zaman yapılmasını arzu ettiklerini belirttiler.

Konser sonrası konser alanında bulunan bir kahvehane de yorgunluk çayı içerek vatandaşlarla bir araya gelen yöneticilere vatandaşlar konserin çok güzel ama yerin dar olduğunu belirterek Demirci ilçesine bir an önce Büyükşehir tarafından bir Kent Meydanı yapılmasını da istediler.



 

HABER

Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 23:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
şenol yalçın
şenol yalçın - 7 yıl Önce

demircide yapılacak çok şey var ama demirci bld müsade edmiyor kendisi yapacakmış neyle yapacaksa bekliyoruz bakam demirci ihsan temeli çoooooooooooooook arar bende söylemesi

kazım aysan
kazım aysan - 7 yıl Önce

kent meydansız bir şehir olmaz.herkes etrafına baksın.lütfen kafamızı kuma gömmeyelim.yorumunuz için teşekkürler.

ALİ ULVİ MUTLU
ALİ ULVİ MUTLU - 7 yıl Önce

demirci gibi 40 bin kişilik bir yerleşim merkezi olan şehire hakikaten bir halk meydanı yakışır. büyükşehirin acilen bu işe eğilmesini bende canı gönülden arzuluyor, şimdiden cengiz ergün beye teşekkürlerimi sunuyorum.

SIRADAKİ HABER