Manisa'da tartışmalı Eko turizm alanı kararı için mahkeme bugün keşif yaptı

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin geçen ocak ayındaki olağan meclis toplantısında, Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca Mahallesi’ndeki ormanlık alanın ortasında bulunan 101 ada 291 parselin eko turizm alanına çevrilmesine yönelik imar planı AKP ve MHP'li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilmişti. Tartışmalara sebep olan kararla ilgili CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise rant elde edileceği iddiasıyla ‘ret’ oyu kullanmıştı.


Kabul edilen tartışmalı kararın iptali içinde CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli konuyu CHP Yunusemre İlçe Başkanı avukat Yalçın Arcak ve partili avukat Yiğit Can Özkan ile birlikte yargıya taşımıştı. Eko turizm alanı kararı için Manisa 2. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, alanda keşif yapılması ve malik sahibi olduğu ifade edilen kişiye ihbarda bulunması için ara verilmişti. Sözkonusu alanda bugün mahkeme heyeti ve avukatlar eşliğinde keşif yapıldı. Keşif sonrası Yunusemre CHP ilçe başkanı avukat Yalçın Arcak şu açıklamayı yaptı.


"Bugün, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile aramızda dava konusu olan Karakoca 101 Ada 291 parselde yapılan keşfimiz tamamlandı. İdare Mahkemesi heyetinin görevlendirdiği Hakim, mahkeme tarafında atanan 3 tane akedemisyen bilirkişi, davacı avukat olarak ben, davacı asil olarak Belediye Meclis üyemiz Bülent Mersinli, büyükşehir belediye avukatı, Yunusemre belediye avukatı keşfe katılanlar olarak keşif zaptına işlendi. Bildiğiniz üzere dava dosyası Merve Ergün'e ihbar edilmişti. Fakat zamanında Merve Ergün'ün avukatı davaya müdahale dilekçesi sunmadığı için davaya müdahil olamıyorlar. Bu sebeple Merve Ergün'ün avukatının keşif sırasında beyanları alınmadı. Mahkeme bilirkişi heyetine 1 aylık süre verdi. Bu süre zarfında Sayın bilirkişilerden bilirkişi raporlarını dosyaya sunmaları bekleniyor. Bu duruma göre de yürütmeyi durdurma talebimiz görüşülecek. Davada tekrar bir gelişme olduğunda ve raporlar dosyaya girdiğinde basın açıklamasıyla gerekli bilgilendirmeyi yapacağız."

YORUM EKLE