Manisa'nın Demirci ilçesinde Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 84’nci yılında saygıyla anıldı

Atatürk Anıtını önündeki törene Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, resmi dairelerin amir ve müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Cumhuriyet Halk Partisi Demirci İlçe Başkanı Melih Kuru ve İyi Parti Demirci İlçe Başkanı Haluk Şenyurt’un Atatürk anıtına çelenk koymasından sonra, saat 09:05’te siren sesi ile birlikte iki dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra tören tamamlandı.

ATATÜRK'Ü ANMA MEHMET AKİF ERSOY GENÇLİK MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Atatürk anıtındaki anma programının bitiminden itibaren Mehmet Akif Ersoy gençlik merkezinde ilçedeki Atatürk ve Fatih Okulları öğrencilerinin hazırladığı program başladı. Protokol yanısıra bir çok kamu görevlisi ve vatandaşlar bu programa büyük ilgi gösterdi. 

Minikler gösterdikleri performanslarla göz doldurdu. Atatürk'ün sevdiği şarkılar bölümünde Fatih Ortaokulu öğrencileri müzik öğretmeni Sercan Ayık yönetiminde  dinleti sundular. Öğrencilerin enstrüman çalarak söyledikleri solo ve koro şarkılar seyircilerden büyük beğeni  topladı.

DEMİRCİ KAYMAKAMI ADEM KAYA'NIN AÇIKLAMASI

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ölümünün 84. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Adem Kaya mesajında; “Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm Hayatını ülkesine ve milletine adayan Ulu Önder Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz ve onlar da aynı azim ve kararlılıkla bu yolda mücadele vereceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Adem KAYA

Demirci Kaymakamı

YORUM EKLE