AKP'li meclis üyesi Akkurt'tan şok açıklama !

Manisa Büyükşehir ve Demirci belediyesi AKP’li Meclis üyesi Hüseyin Akkurt önemli açıklamalarda bulundu. Son 3 aydır Demirci ilçesinin de gündeminde olan Büyükşehir Belediyesinin yapmak istediği otopark ve kent meydanı düzenlemesi ile ilgili meclise önerge veren Akkurt “Demirci zaman kaybediyor, Büyükşehir’in nimetlerinden yararlanamayan tek ilçe olmak beni rahatsız ediyor, bu durum içime sinmiyor” dedi.

AKP'li meclis üyesi Akkurt'tan şok açıklama !

 Hüseyin Akkurt Manisa Son Haber’e yaptığı açıklamasında şunları söyledi. “Bilindiği gibi Manisa ilimiz artık Büyükşehir oldu. İlçemize belli noktalarda merkezi idareden yani hükümetten gelecek yatırımlar başka, büyükşehirin eski il özel idaresi marifetiyle yaptığı hizmetler ayrı. Bunu iyi ayırt etmemiz gerekiyor. Ben Büyükşehir meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine seçildim, görev yaptığım süre içinde Yunusemre ve Şehzadeler ilçeleri Merkez ilçe oldukları için zaten istediklerini alıyorlar, komisyonda önüme gelen evrakları gördüğümde Manisa’nın 14 ilçesine AKP ‘li MHP’li veya başka partiden denmeden yatırımlar için talepler geliyor. Bunların çoğu hizmete dönüşüyor. Diğer ilçeler Büyükşehirin nimetlerinden yararlanıyorlar ve hizmet alıyorlar. Büyükşehir’e normal prosedür gereği talepler dışında Demirci’den bir talebin gitmemesi beni çok üzüyor. Bu konuda Büyükşehir genelinde yaptığım araştırmalarım oldu Demirci Belediyesinden tek bir talebin olmadığını öğrendim.

Bu konuda büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün Bey ile görüştüm, kendisi “istediniz de vermedik mi? “ dedi. Yanımıza Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş’i çağırdı Sayın Memiş’te imar düzenlemeleri dışında bir yatırım talebinin Demirci Belediyesinden yapılmadığını söyledi.

Bunun üzerine Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ile görüştüm, herhangi bir talebin yapılmadığını ondan da öğrendim. Selçuk bu konuda ikilemde, bir önyargı ile hareket ediyor.”Nasılsa dediğimiz yapılmaz” gibi bir ifade ile hizmet ile siyaset arasındaki ince çizgi yaklaşımı gösteremiyor.

Bende kendisine plan ve bütçe komisyonu çalışmalarım sırasında diğer ilçelerin belediyelerinin hangi partiden olduğuna bakılmaksızın hizmet ve yatırım aldıklarını ileterek, ben büyükşehir meclis üyesi olarak bundan sonra bazı hizmet alımlarının takipçisi olacağımı söyledim.

Sındırgı yolunun programa alınması ve asfaltlaması, Söğütçük mahallesi hünnap projeleri konusunda büyükşehir meclisinde ısrarlı bir takip yaparak Demirci ilçemize bu hizmetlerin yapılmasına vesile oldum katkı koydum.

Seçimler bir günde yapılıp geçiyor şu an hizmet zamanı herkesin Demirci ilçesine yatırım ve hizmet gelmesi konusunda büyükşehirden talep ve takipte olması gerekiyor.





DEMİRCİ BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNERGE VERDİM

Büyükşehir belediyesinin Demirci ilçesinde yapmak istediği 227 araçlık otopark ve kent meydanı düzenlemesi için gerekli olan arsaların Demirci Belediyesince Büyükşehir Belediyesine verilmesi konusunda önergemi sundum. 90 gündür bu önergem komisyonda gezdi durdu ve nihayet 5 Kasım günü bu projenin adeta yapılmaması için ağır şartlar öne sürülerek Demirci Belediye meclisinden bir karar çıktı. Büyükşehirin sunduğu projeden hariç dükkan yapılması talepleri var, dükkan kira gelirlerinin Demirci Belediyesine verilmesi gibi ağır talepler var. Süre konusunda projeyi talep eden kurumun belirleyeceği süre dışında zorlayıcı şartlar için karar verildi.

Olmayan meydanda olmayan dükkânın kira geliri istenir mi?

Bu projeyi yapacak olan insan bu şartları görüp bu yatırımı yapar mı?

Geçenlerde büyükşehir meclisinde Ahmetli Belediye başkanı büyükşehire devredilen taşınmazların kira bedellerini Cengiz Ergün’den talep etti başkan 10 saniye de kararı çıkarıp gelirleri Ahmetli Belediyesine verdi.

Böyle bir proje için yer teslimi yapılsın, bu yatırım ortaya konsun, işletmeler çalışmaya başlasın bu ileride Büyükşehirden talep edilir ve alınır. İlçe belediyelerinin gelirleri Büyükşehir olduktan sonra oldukça düştü bunu kabul ediyorum. Devletten büyükşehire gelen 100 liranın 40 lirası neredeyse Büyükşehire gidiyor. Ancak büyükşehirde kendi içinde devlet bu yatırımları ilçelere paylaştırırken taleplere göre hareket ediyor, buna göre uyguluyor. Demirci ilçesi seçimlerden beri büyükşehirin nimetlerinden talep olmadığı için yararlanamamıştır.

Hizmetin siyaseti olmamalıdır. Talep edilmelidir, istenmelidir ve takip edilmelidir. Büyükşehir meclisi plan bütçe komisyonunda Demirci hariç diğer ilçelerin yatırımları için ayrılan bütçeler dudak uçuklatacak kadar büyük paralar, ben bunları inceliyor ve imza atıyorum, Demirci’nin ismi bu yatırımlarda olmayınca bu iş içime sinmiyor “ dedi.

Büyükşehir meclisinde Demirci için hizmet ve yatırım kovalamaya devam edeceğini belirten Akkurt “otopark ve kent meydanı düzenlemesi yatırımı yaklaşık eski parayla 15 trilyonluk bir yatırım, Demirci bu fırsatı teperse çok yazık olacak” diyerek sözlerini sürdürüp, ilerleyen günlerde alacağı herhangi bir karar için basın açıklaması yapacağını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 21:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan ağır
hasan ağır - 8 yıl Önce

g ünaydinlar ola hüseyi̇n bey sen bu oturan boğanin hi̇zmet yapacağini zannederekmi̇ mhp den ayrilip akp ye geçti̇n. uyanda baliğa gi̇dek ha.

cemil dağ
cemil dağ - 8 yıl Önce

demirci herşeyde olduğu gibi siyasettede geri vatandastan oy istenmesi biliniyor ama iktidardan hizmet istenemiyor maaalesef. demirci böyle siyasetcilerle bir adım bile ileri gidemez aman geri gitmesinde..

HÜSEYİN ÇORLU BAKKALLAR ODASI BAŞKANI
HÜSEYİN ÇORLU BAKKALLAR ODASI BAŞKANI - 8 yıl Önce

söz konusu demi̇rci̇ye hi̇zmet i̇se geri̇si̇ teferruattir. sayin beledi̇ye başkanimiz ve mecli̇s üyeleri̇nden ri̇ca edi̇yorum. bu kardeşi̇mi̇zi̇n sesi̇ne kulak versi̇nler. demi̇rci̇mi̇z hizla kan kaybedi̇yor. bu kani durdurmak bi̇z yöneti̇ci̇lere düşüyor. bi̇zlerde üzeri̇mi̇ze düşen bi̇r görev olursa haziriz. herkes demi̇rci̇ i̇çi̇n üzeri̇ndeki̇ si̇yaset gömleği̇ni̇ çikarmasini gerekti̇ği̇ni̇ düşünüyorum. saygilarimla....

SIRADAKİ HABER