Manisa Büyükşehir'de sürpriz istifa !

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kasım ayı meclis toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geride kalan 1 Kasım seçimlerine ilişkin konuşan Başkan Ergün, “Milletimiz tek başına iktidar kararı verdi. Sandıktan çıkan sonuca saygı duymalıyız. Bizler belediyeciyiz. İşimiz siyasetten çok Manisa’mıza güzel hizmetler verebilmek. Bu vesilesiyle artık hep birlikte şehrimize güzel hizmetleri kazandıralım çağrısında bulunuyorum” dedi.

Manisa Büyükşehir'de sürpriz istifa !
Kasım ayı meclis toplantısı Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Başkan Ergün, seçim sonuçları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. Yıldönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geride kalan 1 Kasım seçimlerinde milletin ‘tek başına iktidar’ kararı verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Sandıktan çıkan sonuca saygı duymalı ve her kesimin, her siyasi partinin milletin mesajına dikkatle kulak vermesi kaçınılmaz bir gerçek. Demokrasinin olmazsa olmazı sandıktır ve sandıktan çıkan karar, milletimizin takdiridir. Milletimizin takdirine saygı duyuyor, çıkan sonucun ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Tabi bizler belediyeciyiz. İşimiz siyasetten çok Manisa’mıza güzel hizmetler verebilmek. O açıdan seçimlerin de geride kalması vesilesiyle artık hep birlikte şehrimize güzel hizmetleri kazandıralım çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.



Rahmet, Minnet, Özlem ve Şükranla Anıyoruz

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. Yıldönümü nedeniyle de konuşan Başkan Ergün, “Hayatının çok büyük bir kısmını ülkesinin ve milletinin bağımsızlığına feda etmiş, halkın kendi kendisini yönettiği Cumhuriyet’i bu millete emanet etmiş bu eşsiz lideri bir kez daha rahmet, minnet, özlem ve şükranla anıyorum. O’nun değerli anısı önünde saygıyla eğilirken, tüm şehitlerimize de bu vesileyle Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.



Gürcan ve Bilgin Söz Aldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ardından AKP Grup Başkanı Zülfikar Gürcan ve CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin’de söz aldı. AKP’li Gürcan seçim sonuçları nedeniyle yaptığı açıklamada, “Gurur ve kibir bizde asla olmaz. Hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz” derken, CHP’li Zeki Bilgin’de AKP’yi elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti. Bilgin ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 77. Yıldönümünde minnetle andıklarını sözlerine ekledi.MANİSA Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda Ulucami bölgesindeki tarihi yapının gün yüzüne çıkarılması için geçmiş dönem başlatılan çalışmaların devam etmesi kararı alındı. Oybirliğiyle alınan karar için meclis üyelerine teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Ulucami bölgesinde ikinci etap olan 5-6 adada kamulaştırma ve o bölgedeki çirkin görüntünün kalkması kararıdır bu” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının birinci gündem maddesinde ‘Ulucami ve Çevresi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Plan Açıklama Raporu’ oybirliğiyle kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından meclis üyelerine yönelik teşekkür konuşması yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık 5-6 aydır, belki de daha fazla komisyon çalışmalarını yaptı ve bir karara vardı. Ben başta Grup Başkanı Zülfikar Bey’e ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik Bey ile komisyon üyelerine şahsım ve Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Geçen dönem başlattığımız kamulaştırma çalışmalarının ikinci etabı olan 5-6 adanın o çirkin görüntüsünün kaldırılması kararıdır bu. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.





İSTİFA EDEN BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ CAFER GÜNER

Meclis’e taze kan

Meclis’in Kasım ayı toplantısında bir istifa da yaşandı. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cafer Güner’in şahsi sorunları nedeniyle Sarıgöl Belediye Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinden istifa ettiğini belirten Başkan Ergün, “Sarıgöl İlçe Seçim Kurulu’nca istifa eden Cafer Güner’in yerine Milliyetçi Hareket Partisi’nden Naciye Gürlek atanmıştır. Kendisine aramıza hoş geldin diyor, başarılar diliyorum” dedi. Meclis gündem maddeleri arasında Turgutlu Belediyesi’nin itfaiye yeri için Ahmetli Belediyesi’nin de mezarlık yeri için Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yer tahsisi de yer aldı. Başkan Ergün, her iki belediyeye de destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 22:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER