Paris'e terör kabusu 60 kişiden fazla ölü var

Fransa'nın Başkenti Paris'te kabus gibi bir gece yaşanıyor. Kentte 6 ayrı yerde patlamalar oldu ve halen bir konser salonunda 100 kişiden fazla insan rehin alınmış durumda. Fransız hükümeti sözcüsü "bu gece bizi korkuttular ancak umarım herkes üzerine düşeni yapar " diyerek terör saldırıları karşısında yaşananları özetledi. G-20 zirvesi öncesinde meydana gelen bu patlamalarda resmi olmayan rakamlara göre ölü sayısı 60 kişinin üstünde. Eylemcilerin patlamaların olduğu bölgelerde "Suriye için yapıyoruz", "Allahu-ekber" diyerek silahları ve patlayıcıları ateşledikleri iddia ediliyor.Konser salonundaki rehineler için Fransız polisleri salonu kuşatmaya aldılar. Fransa hükümeti olağanüstü hal ilanı yaptı. Ülkede tüm sınırlar kapatılmış ve hava sahasındaki uçuşlarda iptal edilmiş durumda. Paris belediyesi ve polis kuvvetleri dahili ses sistemi ve polis araçlarından halkın evlerinden çıkmaması için anons yapıyor. İlerleyen dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Paris'e terör kabusu  60 kişiden fazla ölü var

 Paris'in 10'uncu bölgesinde yer alan bir restoranda meydana gelen olayda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı. 

Gelen ilk bilgilere göre saat 21:00 sularında Fontaine au Roi, Charonne caddeleri ve Bataclan müzik holunun yakınlarında meydana gelen silahlı saldırılarda en az 30 kişi öldü. Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlamalar olduğu. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. Taraftarların stadı terketmediği, stadın içerisindeki korkulu bekleyişlerini sürdürdüğü belirtiliyor.


Saldırıların kim veya kimler tarafında yapıldığı henüz bilinmiyor. Saldırıların olduğu noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırıların gerçekleştiği bölgede kafe ve restoranlar boşaltıldı. Paris'in birçok bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi. Fransa hükümetinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 
Dünyanın en fazla turist alan şehirlerinden olan Paris'teki saldırılarda hedef alınan bölgelerin turistik alanlar olmaması dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 02:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER