Hüseyin Akkurt AKP'den istifa etti

Günlerdir beklenen istifa nihayet gerçekleşti. AKP'den hem Demirci Belediye Meclis üyeliğine, hem de Büyükşehir belediye meclisine seçilen Demirci ilçesinin renkli simalarından ve siyasetçilerinden Mali Müşavir Hüseyin Akkurt AKP'den istifa etti.

Hüseyin Akkurt AKP'den istifa etti
 Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Akkurt’un AKP’den istifa etmesinin ardından Plan bütçe komisyon başkanlığından da düşmüş oldu. Akkurt’tan boşalan kolduğa AKP Saruhanlı Belediye Meclis üyesi Recep Çımak getirildi. 
Akkurt’un istifasının ardından Meclisteki koltuk dağılımı şöyle oldu:
AKP 44
MHP 34
CHP 7
BAĞIMSIZ 3

Meclisteki koltuk dağılımı böyle olurken MHP’nin kararlarına bağımsız ve CHP grupları destek vermesi durumunda eşitlik olacak, bu durumda Başkan Ergün'ün oyu 2 oy sayılarak MHP’nin aldığı karar oy çokluğuyla meclisten geçebilecek.

AKP'den bundan önceki dönemlerde de istifalar gerçekleşmişti.

Yapılan erken seçimlerin hemen ardından gelen bu istifa ise oldukça düşündürücü.





AKKURT'UN AKP'DEN İSTİFA NEDENİ NE ?



Akkurt'un istifa kararını almasında, AKP grubunun özellikle Büyükşehir meclisinde alınacak hizmet kararlarında MHP'li büyükşehir belediyesini çalıştırmamak için oyalayıcı tutumda olması ve hizmet kararlarını engelleyici tavır içinde olması gösteriliyor.

Akkurt istifasından önce de görev yaptığı Demirci Belediye meclisinde ilçede büyükşehir tarafından yapılması için belediyeye talep edilen otopark ve kent meydanı düzenlemesi için arsa devir talebinin yerine getirilmesi ve bu projenin ilçede uygulanması için büyükşehirin isteklerinin yerine getirilmesine dair önerge vermiş, ancak bu önerge 90 gün meclis imar komisyonunda bekletilerek, Akkurt'un talebinin tersine bu proje ile ilgili ağır şartları içeren karar meclisten çıkmıştı.

15 trilyonluk bu yatırımın Demirci ilçesine kazandırılması gerektiğini her fırsatta dillendiren Akkurt, bu proje ile ilgili alınan meclis kararını da eleştirmişti.

Akkurt son dönemde Demirci ilçesinin rüyası olan Demirci-Sındırgı ilçeleri arasındaki yolun asfaltlanması için ve Söğütçük Mahallesinde yürütülen Hünnap projesi için yoğun çaba göstererek büyükşehirin bu hizmetleri Demirci'ye kazandırmasında da büyük bir rol üstlenmişti.

Akkurt'un istifası ile ilgili ilerleyen günlerde bir basın toplantısı yapacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.









 

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER