Paris'te terör saldırısı ölü sayısı 140'ı geçti

Fransa’nın başkenti Paris’te bu gece terör şu ana kadar yapılan açıklamalara göre 140 can aldı. Kentin 7 ayrı bölgesinde patlamalar ve ağır silahlarla insanları katledenler “Suriye için yapıyoruz” diyerek slogan attılar. Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi. Havaalanları ve sınırlar kapatıldı.

Paris'te terör saldırısı ölü sayısı 140'ı geçti
 Konser salonundaki seyircileri rehin alan teröristlerle uzlaşılamayınca Fransız askeri kuvvetleri ve polis özel timleri konser salonuna operasyon düzenledi. İlk gelen haberlere göre operasyon sırasında patlayıcıları vücutlarına saran teröristler bunları patlatınca yine ilk gelen açıklamalara göre konser salonunda 100 kişi hayatını kaybetti.

Paris’te 6 ayrı noktada daha otomatik ağır silahlarla ve patlayıcılarla eylemler gerçekleşti. Bu eylemlerde de yaklaşık 40 kişinin can verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın başlayacak olan ve ev sahipliğini Türkiye’nin yaptığı Antalya’daki G-20 zirvesi öncesinde terör olaylarının hemen ardından açıklama yaptı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI

"Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi de hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Ancak artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum."



 "Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor, hissediyoruz" ifadesini kullandı.

"Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Gerek mevkidaşım Hollande gerekse tüm Fransız halkıyla aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ve bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kanlı saldırıların ardından basın toplantısı yaptı. Hollande ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini ve tüm sınırların kapatıldığını açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Hollande'ın, Paris'teki saldırılar sebebiyle, Antalya'daki G20 Zirvesine katılmayacağı bildirildi. Hollande'ın yerine Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius geliyor.

Hollande'ın açıklamasından satırbaşları:

Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Birkaç dakika sonra bakanlar toplantısı başlayacak.

Kimin terörist kimin suçlu olduğunu öğreneceğiz. Tabi ki kurbanları yaralıları düşünüyorum. Herkese barış çağrısında bulunuyorum. Teröre karşı Fransa birlik içinde olmalı.

Şu anda bizi korkutmayı başardılar ama bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum.

Ülkede tüm güvenlik birimleri ve ordu mensupları şehrin tüm bölgelerinde kontrollerini sürdürüyor.

Paris’in belli bölgelerinden halen patlama ve silah sesleri geliyor.

Teröristlerin herhangi bir hedefi yok. Toplu insanların görüldüğü her yerde patlayıcı ve otomatik ağır silahlarla insanları öldürmeye devam ediyorlar.

Fransa’da gazeteciler haber alma konusunda da büyük sıkıntı çekiyorlar. Şehrin belli noktalarında halkın güvenliği için tüm yollar trafiğe kapatılmış durumda.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 02:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER