Vali Bektaş özür diledi ama...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş son 2 gündür ülkenin gündemine yerleşti. Yaptığı açıklamanın içinde kullanılan ifadeler belli kesimlerden,siyasi partilerden ve özellikle kadınlardan çok büyük tepki gördü. Haber bültenlerinin ilk haberleri arasına böyle bir talihsiz açıklama ile girmeyi başaran Vali Bektaş'ın Manisa macerası İçişleri Bakanı Altınok'un açıklaması ile yeni bir boyut kazandı. Bektaş hakkında soruşturma açıldı.

Vali Bektaş özür diledi ama...
 Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, paralel yapı operasyonun başörtülü kadınlara kelepçe takılması ardından yaptığı açıklamanın maksadını aştığını söyledi. Bektaş, “Özensiz bir dil kullanılmasından dolayı başta kadınlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum” dedi. Başörtülü kadınlara kelepçe takılması ardından yaptığı açıklamayla Türkiye gündemine oturan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, suskunluğunu bozdu.



Manisa Valiliği’nden gelen yazılı açıklamada, “İlimizde yürütülmekte olan bir soruşturma sırasında kadınlara kelepçe takılması hususunun basında yer alması sebebiyle, Valiliğimizce 11.11.2015 tarihinde yapılan basın açıklamasında maksadını aşan ifadeler yer almıştır. Bu nedenle, özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

dendi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok ise Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında “inceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere” mülkiye müfettişi görevlendirdiğini bildirdi.

Vali Bektaş'ın Manisa macerası bu soruşturmadan sonra hangi süreçte gelişecek Manisa kamuoyu merakla bunu bekliyor.




Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 21:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan temel
ihsan temel - 8 yıl Önce

manisaya vali dayanmıyor,kaymakamla idare edilse...

Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

Bir sorusturma var ise kim olursa olsun kelepce takilinca maksadinimi asiyor amerikada kelepxe takilinca hemen arkasindan vali aciklamami yapiyor her kea isine bakacak

SIRADAKİ HABER