Askerlerin zehirlenme olayına sert tepki CHP'li Biçer'den geldi

Manisa Doğu Kışla ‘da akşam yemeğinden zehirlenerek Merkez Efendi ve Manisa Devlet Hastanesinde tedaviye alınanların askerlerin sayısının 67 olduğu öğrenildi.

Askerlerin zehirlenme olayına sert tepki CHP'li  Biçer'den geldi
 Manisa Doğu Kışla ‘da akşam yemeğinden zehirlenerek Merkez Efendi ve Manisa Devlet Hastanesinde tedaviye alınanların askerlerin sayısının 67 olduğu öğrenildi.

Haberin duyulmasının ardından askerleri Merkez Efendi ve Devlet Hastanesinde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer hastanelerde askerleri ziyaret etmesinin ardından Devlet Hastanesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Geçen defa zehirlenme olayının yaşandığı askeri birliklerdeki olayın aynısını yaşıyoruz, yine aynı yemek şirketinin verdiği yemekten zehirlenmişler “ diyen Biçer sözlerine şöyle devam etti.

“Askerlerimiz hastanelere bulantı, kusma ve yüksek ateş şikâyetiyle başvurmuşlar, görüştüğüm askerler akşam yemeğinde verilen etli yemeğin etinin çiğ olduğunu gördüklerini söylediler, yemekte ağır bir kokunun olduğunu söyleyen askerler bu yemeği yedikten sonra rahatsızlandıklarını söylediler. Yemekten yemeyenlerde bir şikâyet söz konusu değil, bu olayı sorgulamak zorundayız, yaklaşık 2000 asker bu yemek şirketinin yaptığı yemeklerle geçmişteki zehirlenme vakalarını da düşünürsek etkilendi, bu şirketin sözleşmesinin derhal fesh edilmesi gerekmektedir. Milli Savunma Bakanının göreve çağırıyorum, sorumluluk almaya çağırıyorum, bu şirketle ilgili derhal işlem yapılmalıdır ve bakandan hemen bir açıklama bekliyorum, askerlerimizin kesin durumu tahlil sonuçlarının ardından belli olacak, ancak zehirlenen askerlerle görüştüm yine etli bir yemekten kaynaklanan zehirlenme olayı yaşıyoruz, askerlerimize geçmiş olsun diliyorum “ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 01:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER