CHP'li Nurlu " Asker Zehirlenmeleri sabotaj mı?"

Bu akşam saatlerinde Manisa Seyfettin Çalbatur Kışlası 1.inci Piyade Er Eğitim tugayında akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenen ve Manisa merkez Efendi Hastanesi ile Manisa Devlet Hastanesine kaldırılan askerlerin sağlık durumları iyiye gidiyor. Zehirlenme olayının hemen ardından askerleri hastanelerde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer hastane önünde yaptığı basın açıklamasında Milli Savunma Bakanını göreve çağırıp sorumluluk almasını ve açıklama yapmasını istemişti. Bu sert açıklamanın ardından bir açıklama da CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu 'dan geldi "olayda sabotaj mı var " diye soran Nurlu açıklamasında şunlara değindi.

CHP'li Nurlu " Asker Zehirlenmeleri sabotaj mı?"
Bu akşam saatlerinde Manisa Seyfettin Çalbatur Kışlası 1.inci Piyade Er Eğitim tugayında akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenen ve Manisa merkez Efendi Hastanesi ile Manisa Devlet Hastanesine kaldırılan askerlerin sağlık durumları iyiye gidiyor. Zehirlenme olayının hemen ardından askerleri hastanelerde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer  hastane önünde yaptığı basın açıklamasında Milli Savunma Bakanını göreve çağırıp sorumluluk almasını ve açıklama yapmasını istemişti. Bu sert açıklamanın ardından bir açıklama da CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu 'dan geldi "olayda sabotaj mı var " diye soran Nurlu açıklamasında şunlara değindi.
“Manisa’da yine çok sayıda askerin zehirlenerek hastanelere kaldırıldığı konusunda bilgiler gelmektedir. İlk etapta 50 askerin hastaneye kaldırıldığı bildirilmektedir. 
Fakat izinde olan tüm hastane personelinin göreve çağrılması endişelerimizi daha da artırmıştır.
Zehirlenme olayının yaşandığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayında 3.000 asker görev yapmaktadır. 
Askerlerimiz zehirleniyor, Meclis’te bir araştırma komisyonu kuralım, bu konuyu araştıralım diyerek verdiğimiz önergeyi daha üç gün önce reddeden AKP Milletvekilleri askerlerimizin zehirlenmelerinden ve ölümlerinden sorumlu olacaklardır.
Milli Savunma Komisyonu Üyesi Milletvekili olarak salı günü Mecliste yaptığım konuşmada Araştırma Komisyonu kurulmasının neden zorunlu olduğunu anlatmıştım.
Çünkü artık bu olay sıradan bir zehirlenme vakası değildir.
Manisa’nın en büyük birliklerinde askerler sık sık zehirleniyorsa ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada çok ciddi bir sorun vardır. 
Sabotaj ihtimali de artık değerlendirilmeli ve askerlerin neden zehirlendikleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Manisa’da kışlalara yemek ve gıda temin eden tüm şirketlerle sözleşmeler feshedilmeli ve sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. 
20 gün içerisinde kışlalarda yaşanan zehirlenme vakaları, Manisa'da binlerce askerin içinde bulunduğu tehlikeli durumu gözler önüne sermektedir.
Eğer zehirlenme vakalarının üzeri yine örtülmeye çalışılırsa, asker zehirlenmelerinin devam edeceğinden endişeliyiz.
Çünkü Soma’da facia geliyor dediğimizde, kulak tıkayanlar yüzünden maalesef 301 işçimiz hayatını kaybetti. Aynı acılar yaşansın istemiyoruz.
Vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz hepimizin evladıdır. Bu yaşananlar hiç bir vatandaşımızın kabul edeceği bir durum değildir. 
Manisa’da zehirlenerek tedavi altına alınan askerlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER