Yemek şirketinden gözaltı 21'e yükseldi

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek Manisa ‘daki askeri kışlalarda meydana gelen zehirlenme olayları için gözaltına alınanların sayısının 21 ‘e yükseldiğini belirterek özel bir büro oluşturulduğunu gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü açıkladı. Başsavcılığın açıklaması şöyle ;

Yemek şirketinden gözaltı 21'e yükseldi
 Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek  Manisa ‘daki askeri kışlalarda meydana gelen zehirlenme olayları için gözaltına alınanların sayısının 21 ‘e yükseldiğini belirterek özel bir büro oluşturulduğunu  gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü açıkladı. Başsavcılığın açıklaması şöyle ;
“17.06.2017 tarihinde, Manisa İlimizde bulunan Albay Arif SEYHUN kışlasında akşam yemeğini müteakip bir grup askerin başdönmesi ve mide bulantısı şikayeti ile müracaatı üzerine gıda zehirlenmesi tanısı konulmuş ve ilimiz merkezinde bulunan çeşitli hastahanelere ilk belirlemelere göre 731 askerimizin sevki sağlanarak tıbbi müdahale gerçekleştirilmiştir. 
Tedavi sonucu ;şuan itibariyle hayati tehlike riski olan askerimiz yoktur. 
Cumhuriyet Başsavcılığımızca meydana gelen mükerrer vakia üzerine(24.05.2017 tarihinde ilk zehirlenme) ikinci bir soruşturma başlatılmış,mağduriyete uğrayan askerlerimizden kan ve idrar örnekleri, akşam yemeğinde servis edilen tavuk ve gıdalardan, kullanılan su ve diğer bütün kullanım malzemelerinden numune alınmış gerekli uzman bilirkişi incelemesine gönderilmiştir.
Yürütülen soruşturma kapsamında, Manisa Emniyet Müdürlüğümüzde, özel bir büro oluşturarak gerekli çalışmalar en titiz bir şekilde devam etmektedir. İlk etapta Kışlaya yemek veren yüklenici Firmanın denetim gözetim ve kontrol sorumlusu olarak tesbit edilen 19 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmış, bu sayı an itibariyle 21 e ulaşmıştır. 
Konu ile ilgili en ufak bir husus atlanmaksızın her türlü emare araştırılmaktadır. Halkımızın ve kamuoyunun provokasyona meydan verecek yaklaşımlardan uzak durması ve gelişmelerin kendileri ile paylaşılacağının bilinmesi gerektiğini belirtir.”
 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 11:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih çevik
Fatih çevik - 7 yıl Önce

Tabur komutanı yemeği kontrol edip yemeden nasıl oluyorda önce askere servis ediliyor .

Ramazancan
Ramazancan - 7 yıl Önce

Geçmiş olsunAllahacilşifalarversin tüm askerlerimize

SIRADAKİ HABER