Bakan Kurum Manisa'yı Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği Manisa'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulucami çevresinde başlatılan kamulaştırma çalışmalarının ardından ortaya çıkan 52 bin metrekarelik alana örnek bir Millet Bahçesi yapılacağını duyurdu. Bakan Kurum ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesinin Turgut Özal Mahallesi’nde planladığı Kentsel Dönüşüm Projesinin TOKİ işbirliğiyle yapılacağını müjdeledi.

Bakan Kurum Manisa'yı Ziyaret Etti
Bakan Kurum Manisa'yı Ziyaret Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Manisa programına Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Mehmet Emin Birpınar, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, GEDAŞ Genel Müdürü Cengiz Erdem, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, Manisa Milletvekilleri, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, askeri erkan, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Günay Özcan, Manisa Milli Emlak Genel Müdürü İbrahim Güler, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Manisa Valiliği'nde Bakan Kurum'a Sunum Yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Manisa programı, Manisa Valiliği ziyareti ile başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kontrollü sosyal hayat kurallarına uygun olarak karşılanan Bakan Kurum, Manisa Valiliği'nde yaklaşık 4 buçuk saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere ilçe belediye başkanları kentsel dönüşüm projeleri ve diğer çalışmalar hakkında Bakan Kurum ve heyetine sunum gerçekleştirdi.

Kentsel Dönüşüm Seferberliği

Bakan Kurum, toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm Seferberliği adı altında şehirlerde gerçekleştirdikleri ziyaretlerine Manisa ile devam ettiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kente yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Deprem öldürmez riskli bina öldürür düşüncesinden hareketle ülkenin her yerinde Kentsel Dönüşüm Seferberliği başlattıklarını belirten Bakan Kurum, toplantıda alınan kararları da açıkladı.

Ulucami'ye Millet Bahçesi Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık işbirliğinde yürütülecek projelerden de bahsetti. Bakan Kurum, "Manisa Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürüttüğümüz, Ulucami ve çevresi koruma alanları içerisinde 52 bin metrekarelik alan var. Ulucami’miz de ecdadımızın yapmış olduğu, bize emanet ettiği bir değer. Bu değer etrafında Manisalı vatandaşlarımızın kullanacağı çok örnek bir Millet Bahçesini projelendirip, bakanlığımız Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle yapımını gerçekleştirecek ve yıl sonuna kadar da inşallah bu alanda uygulamaya başlamak istiyoruz" dedi.

Turgut Özal Mahallesine Kentsel Dönüşüm Müjdesi

Bakan Kurum'un Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilmek üzere açıkladığı bir diğer proje de Şehir Hastanesi yanında bulunan Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi oldu. Kurum, "Turgut Özal Mahallemizde Şehir Hastanesinin hemen yanında yine bir kentsel dönüşüm alanı var. 180 hak sahibi vatandaşımız var. Burada da Büyükşehir Belediyemizle birlikte bir kentsel dönüşüm sürecini yöneteceğiz. İnşallah bu alanda da çalışmalarımıza en kısa sürede başlayıp, vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız" diye konuştu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık işbirliğinde gerçekleşecek projeler için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti.

Şehzadeler Belediyesi'ne Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet, Manisa Valiliği'nde gerçekleşen basın açıklamasından sonra Şehzadeler Belediyesi'ni ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından heyet, belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER