Büyükşehir Öğrencilerin yol çilesini bitiriyor

Büyükşehir öğrenciler için adeta kabus olan bir sorunu daha çözmek için gereğini yaptı.Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü’ne giden yolda trafiği rahatlatmak amacıyla başlattığı köprü inşaatında sona gelindi.

Büyükşehir Öğrencilerin yol çilesini bitiriyor
Mevcut köprünün yetersizliğinin, kampüse ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşattığını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, yeni köprü inşaatının 15 gün içerisinde tamamlanacağını ve bu sıkıntının son bulacağını ifade etti.

 Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yunusemre İlçesi Yağcılar-Sarınasuhlar yolu üzerinde, Celal Bayar Üniversitesi Kampüsü’ne giden yoldaki köprünün yanına inşa edilen yeni köprüde önemli aşamalar kaydetti. Ulaşım konusunda yaşanan aksaklıklar ve kazaların önüne geçmek için ikinci köprünün gerekli olduğunu aktaran Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “İkinci köprünün inşaatında çalışmalarımız devam ediyor. Köprü 4 ayaklı, kazıklı olarak planlandı. 76 metre uzunluğunda ve 10 metre genişlikte olacak olan yeni köprünün inşaatını 15 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Projenin maliyeti hakkında da bilgi aktaran Gençoğlu, ihalenin sözleşme bedeli 824 bin 400 TL, diğer inşaat masraflarıyla birlikte toplamda 891 bin TL’ye köprü inşaatının tamamlanacağını belirtti. Özellikle üniversite öğrencilerinin gidiş geliş saatlerinde yaşanan trafik karmaşasının bu çalışmayla sona ereceği belirtildi.



TRAFİK AKIŞI VE ULAŞIM RAHATLAYACAK

Trafik akışını rahatlatmak amacıyla daha önce farklı noktalarda  köprü inşa ettiklerini ifade eden Gençoğlu, köprü inşaatının tamamlanmasıyla birlikte yolların yapımı için çalışmaların başlatılacağını sözlerine ekledi.  CBÜ Rektörlüğü’nce kendilerine böyle bir talebin geldiğini de sözlerine ekleyen Gençoğlu, köprünün tamamlanmasıyla birlikte trafiğin gidiş geliş hattında rahat bir nefes alacağını belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER