Doğa Koleji hukukçuları ağırladı!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Doğa Koleji’nde düzenlenen konferansta Doğa Koleji öğrencileri, Manisa Barosu avukatlarından Avukat Nilgün Yılmaz Melik ve Stajyer Avukat Saba Nur Temiz’in konuşmacı olarak katıldıkları etkinlikte bir araya geldi.

Manisa Son Haber
Doğa Koleji hukukçuları ağırladı!

8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Günü teması ile başlayan konferansta geniş kapsamda birçok konu öğrencilere aktarıldı. Geçmişten günümüze başarılarıyla tarihe kazınan Türk kadınlarına etkinlikte yer verilirken; Türkan Saylan, Sabiha Gökçen, Suat Berk, Süreyya Ağaoğlu, Tansu Çiller, Lale Aytaman ile daha birçok kadının başarı öyküleri, öğrencilere örnek olması temennisi ile anlatıldı.

Konferansın devamında hukukçular tarafından Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve daha birçok mevzuat hükümleri öğrencilere göre anlatılarak, bilgilendirildiler. Öğrencilerin kadın cinayetleri konusunda yoğun bir şekilde soru yağmuruna tuttukları avukatlar öğrencilere yanlış bilinen uygulamaları açıklayarak doğru hukuki bilgiye sahip olmanın önemini vurguladılar.

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ‘nun faaliyetleri, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri( ŞÖNİM)’nin  çalışmaları ve başta Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olmak üzere Türkiye genelindeki baroların bu yöndeki aktif çalışmaları Doğa Koleji öğrencilerine anlatıldı. Etkinlik okul müdürü Pelin Sancaktar’ın teşekkür takdimi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER