Manisa ‘da ittifaklar dikiş tutmuyor

Manisalı köşe yazarı “Manisa ‘da ittifaklar dikiş tutmuyor” yazısıyla Manisalı seçmenin ruh halini yansıttığı yazısı ile gündeme oturdu.

Manisa ‘da ittifaklar dikiş tutmuyor
Manisalı köşe yazarı “Manisa ‘da ittifaklar dikiş tutmuyor” yazısıyla Manisalı seçmenin ruh halini yansıttığı yazısı ile gündeme oturdu.
Genel Başkanlar düzeyinde yapılan ittifak anlaşmalarına rağmen Manisalı seçmenin Ankara ‘da kararı verilen ittifakla oylarını sandığa yansıtmayacağını iddia eden Manisa’da Denge Gazetesi Köşe yazarı Ali Gültekin, 28 Şubat 2018 tarihli yazısında AKP’lilerin MHP’li adaylara, MHP’lilerin ise AKP’li adaylara oy vermeyeceğini, gözlemlerine dayalı olarak iddia etti.
Cengiz Ergün’ün açık ara önde olduğunu da belirten Gültekin, Manisalı seçmenin iradesinde daha önceki seçimlerde de adaylara dayalı dayatmaların ters teptiğini, ittifakın şu an için tutmadığını, bundan sonraki yapılacak çalışmalarla ve seçime kadar da ne yapılırsa yapılsın tutmayacağını savundu.
Manisa ilçelerinde de Gültekin’in gözlemlerine dayalı emareler rahatlıkla görülebiliyor.
Manisa ‘da gündem yaratan Ali Gültekin’in yazısını aynen siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

Manisa, sanayi, tarım kısmen hayvancılık ile ülke ekonomisine katkı sunan güzel bir Ege şehri.  “Yaşanılabilir şehirler” kategorisinde marka kent statüsü kazanması açısından Manisa için yerel seçimler çok önemli. Bu hafta, Manisa Büyükşehir Belediyesi seçimlerini, sohbetler ettiğim seçmenlerin görüşleri üzerinden değerlendireceğim. Manisa’da ittifak dikiş tutmuyor. Partilerin genel başkanlarınca alınan karar ile oluşturulan Cumhur ve Millet İttifakı Manisa seçmeni tarafından karşılık görmedi. Cumhur ittifakı çevreleri; İYİ Parti adaylarına CHP seçmeninin, CHP adaylarına İYİ Partili seçmeninin oy vermeyeceğini ifade ediyorlar. Millet ittifakı çevreleri; MHP’ adaylarına AK Parti’nin, AK Parti adaylarına MHP seçmeninin oy vermeyeceklerini ifade ediyorlar?
 
MANİSA’DA İTTİFAK TUTTU MU? 
Hayır! 
Tutar mı? 
Hayır! 
İklimsel doğaları gereği; Partilerin birlikte yürüttükleri ittifak ideolojik gelişim, siyasal yeşerme, politik üreme alanlarında intibak kazandırmaz. 


CENGİZ ERGÜN PARTİLER ÜSTÜ MÜ? 
Millet İttifakı’nın iddia ettiği gibi önemli ölçüde AK Parti seçmeni Cengiz Ergün’e oy vermeyeceklerini söylüyorlar, AK Parti seçmenine sorduğumuzda. İlginç bir kurgu yöntemi ile cevap alıyoruz. “ AKP’liler Cumhur İttifakı adayına oy vermeyebilirler. AK Partililer Genel Başkanımızın işaret ettiği, Cumhur ittifakı adaylarına oy verecekler. ” AK Partili seçmenlerinin deyimi ile Cengiz Ergün’e gelmeyecek  “AK Parti” oyları etkili olur mu? Olmaz! Neden? Cengiz Ergün, iki dönem çalışmaları karşılığında oluşturduğu partiler üstü bir profil ile daha önce oy alamadığı seçmenlerinden oy alacak. 


MHP’den ayrılarak İYİ Parti’ye giden oyların yerini Cengiz Ergün nasıl dolduracak? Bu soruyu MHP seçmenleri hep bir ağızdan cevaplıyorlar.  Bu çevreler zaten önceki seçimlerde küskün MHP’liler olarak Cengiz Ergün’e oy vermiyorlardı. Cengiz Ergün’e daha önceki seçimlerde oy veren seçmenin bu seçimlerde oy vermemesi için bir neden var mı? Hayır! Bir önceki seçimlere göre oylarını artırabilir mi? Evet! Nasıl artıracak? Bir önceki seçimlerde vaat ettiği projeleri hayata geçiren Cengiz Ergün, seçmeni küstürmedi. Partisiz bir belediye başkanı imajı yaratarak, her çevreden yeni seçmenler kazanarak güven verdi. Daha önceki seçimlerde Cengiz Ergün’e oy veren CHP seçmeni bu seçimlerde oy verir mi? Neden vermesin? Evet, vermemesi için hiçbir neden yok! CHP seçmeni biliyor ki, Cengiz Ergün ‘Evet-Hayır’ kampanyası dönemi de dâhil sahalara inerek parti siyaseti yapma yerine asıl işi olan yerel belediyecilik duruşunu sergiledi. Daha önce Cengiz Ergün’e oy vermiş CHP seçmeni; Cumhur ittifakı adayı olduğu için AK Parti’ye tepki olarak Cengiz Ergün’e oy vermeme eğilimi içinde olmadıklarını açıkça ilan ediyorlar. Bu çevreler Cengiz Ergün’ü partiler üstü aday olarak gördüklerini söylüyorlar. 

MHP, ideolojisi ile İYİ Parti ideolojisi arasında hangi farkı gözeterek CHP seçmeni İYİ Parti adayını destekleyecek? CHP seçmeni “emmioğulları”  olan MHP ve İYİ Parti obası içinde “otağ” kurmaz. CHP seçmeni bundan böyle; “ herkes tıpış tıpış gidip Ekmeleddin beye oyunu verecek” benzeri talimatları yerine getirmezler.

Gözüken o ki; Her CHP’li “Genel Başkanlar ittifakına sadık kalarak, tıpış tıpış gidip her Millet İttifakı adayına oy vermeyecekler. Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinde ibre Cengiz Ergün’ü açık ara önde gösteriyor. Hadi hayırlısı…



Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER