Manisa'da neler oluyor! CHP'li Zeyrek kazanınca kasayı boşaltmak istediler

Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerin ardından yeni başkan CHP'li Ferdi Zeyrek olunca Manisa Büyükşehir Belediyesinde tuhaf işler olduğu iddia edilerek yeni başkan ve hukukçuları Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Zeyrek, konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu olayın ardından Ferdi Zeyrek eski başkan Cengiz Ergün'den bugün makam odasında yapılan devir teslim töreni ile görevi devraldı.

Manisa'da neler oluyor! CHP'li Zeyrek kazanınca kasayı boşaltmak istediler

Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin yönetiminde olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesi üzerine MHP’li başkan Cengiz Ergün 610 milyon liralık fatura ödemesi yapmak istedi. Faturaların ödemesi için yeni yönetimi beklemek isteyen personel ise belediyeye gitmedi. 

31 Mart yerel seçimlerinde Manisa’da yüzde 57,21 oy olan CHP adayı Ferdi Zeyrek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Zeyrek’in yüksek bir oranla başkan seçilmesi üzerine, mevcut MHP’li başkan Cengiz Ergün belediyeye kesilen 610 milyon liralık faturaların ödenmesi için harekete geçti. Belediye binasına gelen Ergün’ün ödeme emri evraklarını imzalatmak istediğim muhasebe personeli ise belediyeye gitmeyerek evrakları imzalamadı.

Ferdi Zeyrek’i arayan bazı personeller Ergün’ün ve ekibinin kendilerini telefonla arayarak “Gelip ödeme emirlerini imzalayın” dediği öğrenildi. Zeyrek ise kendisini arayan personele imza atmamalarını ve yeni yönetimi beklemelerini söyledi. Zeyrek ayrıca konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

610 milyon lira ödenmek isteniyor

PolitikYol’a konuşan Zeyrek, imzalatılmak istenen tutarın 610 milyon lira olduğunu belirtti. Ergün’ün ödemeye çalıştığı faturaların 130 milyonunun MASKİ, 480 milyonunun ise belediyeye kesildiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Faturaların içeriklerinde promosyon ürünleri, parke taşları gibi şeyler var. Ben de ‘İki gün sonra biz geleceğiz, neden acele ediyorsunuz. Bekleyin inceleyelim, faturalar doğru ise kimseyi mağdur etmeyiz’ dedim. Ama faturaları ödemek istemeyenler görevlerinden alınıyor, yeni atananlar da bunlara imza atmak istemiyor. Personelin üzerinde baskı kuruluyor. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Ödeme yapmak istemeyen üç kişi grevinden alındı. Muhasebe biriminden hiç kimse işe gitmedi. İnsanlar imza atmamak için işe gitmiyor. Daha önce belediyeye gelmeyen Cengiz Bey, belediyeye gitmiş ve “Faturaları imzalayın” demiş. Alt kadroları da beni arıyor, ama ben yapmamaları gerektiğini söylüyorum. Beş yıldır belediyeye gitmeyen adam, iki gündür saat 10:00’da belediyeye gidip bu işle uğraşıyor.”

Zeyrek ve avukatları ayrıca Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na da giderek söz konusu ödeme ısrarı nedeniyle kamu zararı oluşabileceğini dile getirdi ve suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2024, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER