Manisa 'da yeni bir skandal daha patladı

Manisa 'da zorla seminere götürülen öğrenciler seminere katılıp referandum için siyasete girmek istemediklerini söyleyerek seminerden çıkmak istediler. Tehdit iddiaları havada uçuyor. Manisa 'da eğitimdeki bir rezalet daha bugün yaşandı. Valinin, Milli Eğitim Müdürünün haberi yok.. Manisa 'da neler oluyor ? Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresi, öğrencilerini "Seminer var" diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürdükleri iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre; okul müdürü, panele katılmak istemeyen ve olayı protesto ederek okul koridorunda İzmir Marşı’nı söyleyen öğrencileri haklarında yasal işlem başlatmakla tehdit etti.

Manisa 'da yeni bir skandal daha patladı
Manisa 'da zorla seminere götürülen öğrenciler seminere katılıp referandum için siyasete girmek istemediklerini söyleyerek seminerden çıkmak istediler. Tehdit iddiaları havada uçuyor. Manisa 'da eğitimdeki bir rezalet daha bugün yaşandı. Valinin, Milli Eğitim Müdürünün haberi yok.. Manisa 'da neler oluyor ?

Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresi, öğrencilerini "Seminer var" diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürdükleri iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre; okul müdürü, panele katılmak istemeyen ve olayı protesto ederek okul koridorunda İzmir Marşı’nı söyleyen öğrencileri haklarında yasal işlem başlatmakla tehdit etti.  


İddialara göre; Manisa Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi idaresi tarafından tüm 12. sınıf öğrencilerin okul bahçesine toplanması söylendi. Milli Eğitim’den yazı geldiği öne sürülerek, öğrencilerin konferansa gitmesi istendi. Ardından öğrenciler apar topar yürüyerek konferans yapılacak olan yere doğru götürüldü. Öğrencilerin ‘nereye gidiyoruz?’ soruları da okul müdürünce cevapsız bırakıldı. Konferans salonuna kadar öğrencilerin nereye gittiklerinden haberleri olmadı. Yine bir başka iddiaya göre; konferansın yapılacağı binaya gelinince, kızlar ve erkekler ayrı ayrı içeriye alındı ve yan yana oturmalarına izin verilmedi. Öte yandan öğrenciler, Bilal Erdoğan’nın 'Yeni Nesil Yeni Anayasa' konulu paneline götürdüklerini anlayınca "Siyasetin parçası olmak istemiyoruz" diyerek dışarı çıkmaya çalıştı. Panelden çıkmak isteteyen öğrencilere, okul yönetimi ve orada görevli olan güvenlikler, ‘çıkamazsınız’ diyerek engel olmaya çalıştı. Ancak bir süre sonra bazı öğrenciler farklı kapıdan dışarı çıkabildi.  

"OKUL MÜDÜRÜ BİZİ TEHDİT ETTİ" İDDİASI!
Öte yandan, okullarına geri dönen öğrenciler, okul koridorlarında İzmir Marşı okuyarak okul yönetimini protesto etti. Durumdan habersiz bazı öğretmenler de alkışlarla öğrencileri karşıladı. Öğrenciler, okul idaresi tarafından ‘İzmir Marşı söylemek siyaset yapmaktır’ gerekçesiyle, haklarında yasal işlem yapılacağı tehdidine uğradıklarını da iddia etti.  

"SİYASETİN PARÇASI OLMAK İSTEMİYORUZ"

Konu hakkında konuşan bir öğrenci şu iddialara yer verdi; "Sabah saat 10.30’da, dersimizin olduğu saatte okul idaresi bize Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde seminer olduğunu, katılmanın zorunlu olduğunu ve katılmayanların yok yazılacağını söyledi. Öyle denilince biz de gittik. Bizler 12’inci sınıf öğrencisiyiz. O yüzden üniversite tanıtımı ile ilgili bir seminer sandık. Ama gittiğimizde öyle bir seminer olmadığını, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın katıldığı referandum ile ilgili bir panel olduğunu öğrendik. Tabi öyle olunca panele katılmak istemedik. Çünkü bizler öğrenciyiz. Siyasetin parçası olmak istemiyoruz. Bizim götürüldüğümüz yer ‘hayır’ ile ilgili bir panel olsaydı bile yine tepkimiz bu şekilde olacaktı. Panelden çıkmak istediğimiz esnada, okul yönetimi ve orada görevli olan güvenlikler, bize ‘çıkamazsınız’ diyerek engel olmaya çalıştı. Sonrasında tepki göstererek başka kapıdan çıktık. Siyasi bir toplantıya da katılmaya mecbur değiliz" dedi.  

CHP’Lİ ÖZEL SERT AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Konuyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel’den de sert açıklamalar geldi. CHP’li Özel şu ifadelere yer verdi; “Okuldan çok sayıda veli aradı. Okul Aile Birliği Başkanı, okul müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Manisa Valisi ve son olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile konuştum. Okul müdürü, Milli Eğitim’den resmi bir yazı geldiğini söyledi ve o yüzden götürdüğünü, olayın orada kendisi açısından da sürpriz olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm kendisi de böyle bir şeyin söz konusu olmadığı, olayı araştıracağını söyledi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer olayı benden duyduğunu ve kabul edilemez olduğunu ifade etti, olayın Manisa açısından kötü olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüm. Bakan Yılmaz da olayı tüm boyutlarıyla araştıracağını, soruşturma açacağını belirtti.  

ONLARIN CANINI OKURUM KABUSU OLURUM!

Kendi gelecekleri için, birilerinin gözüne girmek için, dalkavukluk yapmak için, bu öğrencileri kullananlar, liselere siyaseti sokanlar bunun bedelini ödeyecekler, hesabını sonuna kadar soracağız. 1980 öncesi bu ülkenin ağzı bu işlerden çok yandı. Bu öğrenciler gidecekleri yerle ilgili doğru bilgilendirilmiyor. Yollarda apar topar yürüyerek götürüyorlar. Ulaşım imkanları ve güvenlikleri sağlanmadan götürülüyorlar. Gittikleri yerde İran’daki gibi haremlik selamlıkla karşılaşıyorlar. Buradan çok açık bir biçimde söylüyorum. Okul müdürüne söyledim, Milli Eğitim Müdürüne de söyledim. Bir öğretmen çocuğu olarak Milli Eğitim’e çok saygılıyım ama bundan sonra zihnini bulandırmaya çalışan, liselere siyaset sokmaya çalışan, okulları karıştırmaya çalışanın canını okurum, kabusu olurum. Kimse öğrenciler üzerinden siyasi rant elde edemez.  

HERKES HADDİNİ BİLECEK!
Okul müdürü, öğrencilere ‘İzmir Marşı söylemek siyasettir’ diyerek tehdit etmiş. Öğrencileri alıp da o konferansa götürmek, yapılacak olan bir referandum için yönlendirmek siyaset değil de, buna tepki gösteren öğrencilerin ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa’ demesi mi siyaset oluyor? Bunu okul müdürüne sordum. Kendisi de bu konuda hiçbir öğrenciye ve öğretmene soruşturma açılmayacağını söyledi. Yavuz hırsız sahibini bastırırmış, bu yüzden konunun takipçisi olacağız. Herkes haddini bilecek, aklını başına toplayacak.”

 Haber: Caner KILIÇ 
 KAYNAK : manisadadenge.com

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 00:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER