Maski hayat kurtaracak tedbirler için ikaz sistemi kurdu

Manisa'da insan sağlığını riske sokan bütün gelişmeler için önlem tedbirleri artırılıyor.Yaptığı bu çalışmalarla dikkat çeken Maski şimdi de erken uyarı sistemlerini devreye soktu.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Atık su Arıtma Tesislerinde hidrojen sülfür ve metan gazlarının iş kazalarına ve can kaybına neden olmaması amacıyla gaz algılama ve kontrol sistemleri kuruyor. İlk aşamada 6 tesiste montajı tamamlanan sistemin oksijen seviyesini kontrol altında tutarak, belirlenen alarm seviyelerinde uyarıda bulunacağı ve havalandırma sistemini devreye sokarak zehirli gazlardan kaynaklı olumsuzlukların önlenmesi sağlayacağı belirtildi.

Maski hayat kurtaracak tedbirler için ikaz sistemi kurdu

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında hizmet alanı içerisinde yer alan Atıksu Arıtma Tesislerinin Terfi Merkezlerine hidrojen sülfür ve metan gazlarını takip edecek gaz algılama ve ölçüm sistemleri kuruyor. Atıksu Arıtma Tesislerinde zehirli gazlar nedeniyle meydana gelebilecek kazaların önüne geçmek amacıyla yapılan gaz algılama, ihbar sistemleri, uyarı ve havalandırma sistemleri ile gaz zehirlenmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. İş sağlığı güvenliği kapsamında böyle bir çalışmaya gidildiğini dile getiren Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yakup Koç, “Kurulan sistemler ile Atıksu Arıtma Tesislerinin Terfi Merkezlerinde iş kazalarına sebep olabilen hidrojen sülfür ve metan gazlarını sürekli olarak takip edeceğiz. Sitemimiz oksijen seviyesini kontrol altında tutarak, belirlenen alarm seviyelerinde uyarıda bulunarak havalandırma sistemini devreye sokacak. Montajına başlanan sistemlerin kurulumunun tamamlanmasıyla yaşanılabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi.



Uyarı sistemi daha önce yoktu

Arıtma tesislerinde daha önceden herhangi bir uyarı sisteminin yer almadığını belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Kurulumu yapılan bu sistem hayati öneme sahip. Bu yüzden konuya büyük önem veriyoruz. Bunun için tesis içerisinde çalışan personellere de portatif gaz dedektörü verilecek. Personele verilecek dedektörler de olası bir gaz kaçağında, risk derecesinin çok daha altında alarm vererek personelin o bölgeden uzaklaşmasını sağlayacak. Personelin yakasına takılacak olan bu dedektörler, 4 gazı aynı anda ölçme ve ikaz verme özelliğine sahip” diye konuştu. Koç, Tesislerin riskli bölgelerine MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından iş sağlığı ve güvenliği ekipmanlarının da yerleştirildiğini belirtti.







Her türlü önlemi alıyoruz

Atıksu Arıtma Tesislerinde oluşan zehirli gazlar sonucu zaman zaman üzücü olayların yaşandığını kaydeden Koç, “Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak bu acıların bir daha yaşanmaması için her türlü önlemi alarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. İlk aşamada 6 adet Atıksu Arıtma tesisinde gaz algılama ve ölçüm sisteminin montajını tamamladık. Önümüzdeki günlerde 5 tesiste daha sistemin montajını tamamlayacağız” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER