MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı'dan basın açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı basın açıklaması yaptı.Balatlı açıklamasında son günlerde Manisa gündeminde öne çıkan gelişmelere ve konulara da açıklık getirdi..Balatlı'nın açıklaması şöyle ; Her fırsatta Manisa Büyükşehir Belediye’mizi hedef alarak prim yapmaya çalışan AKP’nin Manisa’daki temsilcileri, bilgisizce ve cahil yaklaşımlarla kendilerini küçültmekten öteye gidememektedir.

MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı'dan basın açıklaması
 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça korkuları büyüyen iktidarın Manisa temsilcileri, çaresizlik içinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak prim yapma derdine düşmüşlerdir. Ancak halk onların yalanlarına kanmayacak ve Manisalılar ile milletimiz 7 Haziran’da hepsine gerekli cevabı verecektir.

AKP Manisa İl Başkanı Sayın Zülfikar Gürcan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef alarak ‘3 kuruşluk işe 5 kuruşluk reklam’ gibi yakışıksız, mesnetsiz ve bilgisizce bir açıklama talihsizliğinde bulunmuştur. Sayın Gürcan’a kendi hükümetleri tarafından çıkarılan 6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nu iyice okuyup, anlamasını tavsiye ediyoruz. Kendi hükümetlerinin çıkardığı kanunlardan bihaber olan bu taşeron İl Başkanı’na hatırlatmak isteriz ki, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Manisa Su ve Kanal İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, işlev açısından Büyükşehir Belediyesi’nden ayrı, kendi gelir ve gider dengesi olan, kendi meclisi olan bir kuruluştur. Yani Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan Yunusemre ve Şehzadeler belediyelerinin bütçelerinden daha büyük bütçeye sahip olan bu kurum, kendi yatırım programını yapan, kendi stratejik planı ve mali bütçesini yapan bir kurumdur. Zülfikar Bey gibi yasayı anlayamayan birine kısaca anlatmak gerekirse, MASKİ’nin bütçesi MASKİ’yi, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi de Büyükşehir Belediyesi’ni bağlar. Kendi çıkardıkları yasadan bihaber olup, kendi cahillikleriyle vatandaşımızın zihinlerini bulandırmaya çalışanlara bir kez daha ilgili kanunları okuyup, buna göre açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Değerli Manisalılar,

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri ‘3 kuruşluk’ olarak niteleyenler kendi kalitelerini ortaya koymuşlardır. 17 ilçesiyle Manisa’nın her alanına eşit hizmeti götürmek için çaba gösteren Büyükşehir Belediyemiz, hizmetin siyaseti olmaz ve hizmetin küçüğü büyüğü olmaz düsturuyla yatırımlarını yapmaktadır. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız her fırsatta bu şehre hizmet yapan herkesten Allah razı olsun diyerek, duruşunu ortaya koymuştur ve koymaktadır. Kaldı ki, Sayın Gürcan’ın iddia ettiği gibi Büyükşehir hizmetlerinin anlatıldığı söz konusu afişler, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tasarlanmakta ve yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan raket, billboard ve duraklarda yer almaktadır. Hani ‘Bütçemiz yetersiz’ diyerek vatandaşlarına hizmet götürmekte nazlanan Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri gibi devlet bütçesiyle yapılan projeleri kendi projeleriymiş gibi anlatıp, firmalardan billboard kiralamak suretiyle dev reklamlar vermek, AKP’li belediyelerin işidir. Hem bütçe yok diye ağlayacaksınız, hem de reklamlara binlerce lira harcayacaksınız. Güldürmeyin insanı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bile ne yapacaklarını bilemez bir vaziyette hareket eden, kendi meclis üyeleriyle oylamada ters düşen Sayın Gürcan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne iş öğretmeye çalışmasın. Manisa Büyükşehir Belediyemiz Allah’a şükür dev yatırımlar yapabilen, vatandaşın ayağına hizmet götüren bir belediyedir. Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılan İl Özel İdaresi’nden, belde ve köylerden Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan milyonlarca liralık borç da günü gününe ödenmektedir. Yine ilçe belediyelerinden ve köylerden yalnızca MASKİ’ye 110 milyon lira tutarında borç devrolmuştur. Bir yandan bu borçlar ödenirken, bir yandan da vatandaşın ayağına hizmet gitmektedir. Ne de olsa AKP sayesinde borç ödemeye alışkın bir belediye haline geldik. Manisa Büyükşehir Belediyesi ayrıca AKP gibi göstermelik temel atıp, hizmeti yarıda bırakmamıştır. Şehir Hastanesi, Sabuncubeli tünelleri gibi yılan hikayesine dönen hizmetlerinize adeta cevap niteliğinde olan eserlerimizin hem temelini atıyor, hem de çok kısa süre içinde açılışlarını yapıyoruz.

Kıymetli Manisalılar,

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri yaklaştıkça, günbegün eriyen iktidar partisi AKP, çamur at izi kalsın siyasetini kendisine ilke edinmiştir. Gün geçtikçe eriyen ve güç kaybeden bu partiye mensup yöneticilerin yaptığı açıklamalara itimat etmemenizi sizlerden rica ediyoruz. MHP kadroları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi, yalnızca ve yalnızca Manisa’ya ve ülkemize hizmet sevdasıyla çalışma yürütmektedir. Sizlerin parasını en iyi şekilde kullanan ve sizlere hizmet olarak dönüştüren Büyükşehir Belediye Başkanımıza güvenmenizi istiyoruz. Bu tür mesnetsiz ve yakışıksız iddialarla bilgi kirliliği oluşturanlara en güzel yanıtı 7 Haziran’da vereceğinizden şüphemiz yoktur.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER