Öğrencilerin Psikolojisiyle Oynuyorlar

27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) öncesi CHP Manisa İl Eğitim Sekreteri Uzm. Dr. Alkım Alkan, hem Sağlık Bakanlığı’nı hem de Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyaran basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Halkçı Liseliler Manisa İl Başkanı Candar Kaplan’da katılarak destek verdi.

Manisa Son Haber
Öğrencilerin Psikolojisiyle Oynuyorlar

LGS’de Manisa’da yaşanan olayın sınavlarda Covid-19 konusunda alınan önlemleri yetersiz olduğunu gözler önüne serdiğini dile getiren CHP Manisa İl Eğitim Sekreteri Uzm. Dr. Alkım Alkan yaptığı açıklamada, salgınla mücadele konusunda yürütülen yanlış sürecin son mağdurlarının LGS’ye giren ve YKS’ye girecek olan öğrencilerin olduğunu ifade etti. 
“İKİ YÜZLÜ POLİTİKANIN ETKİLERİ EĞİTİMDE DEVAM EDİYOR’’
CHP Manisa İl Eğitim Sekreteri Uzm. Dr. Alkan açıklamasında, Covid-19 sürecisinde hükümetin iki yüzlü politika yürüttüğünü ve yürütülen yanlış sürecin olumsuz etkisinin eğitimde yaşanmaya başladığını dile getirdi.
CHP’li Alkan yaptığı açıklamada, 
“Hükümetin, hepimizin bildiği gibi ekonomik kaygılar ile başlattığı normalleşme sürecinde sürdürdüğü politikalar tüm toplumun zor bir süreçten geçmesine sebep olmaktadır. Bir yandan virüs ülkemizden çıkmış gibi açıklamalar yapılırken bir yandan açıklanan vaka sayıları ve ölüm oranları ile birlikte yapılan ‘yeni normal’ çağrıları ile iki yüzlü politikalar yürütülmektedir. Eğitimde de bu iki yüzlü politikanın etkileri ve kafa karışıklığı devam etmektedir. Öğretmenlerin seminerlerini uzaktan yapan Milli Eğitim Bakanlığı binlerce hatta milyonlarca öğrencinin girdiği toplu sınavları ertelememekteki ısrarı ile heyecanlı öğrenci ve velilerin hayatını tehlikeye atmaktan çekinmemektedir.’’ ifadelerini kullandı. 

“İNSAN SAĞLIĞINI HİÇE SAYIYORLAR’’
YKS öncesi hem hükümetin hem de ÖSYM’nin gerekli tedbirleri almadığının altını çizen CHP’li Alkan açıklamasında, “Bugüne kadar yapılan iki sınavda da beceriksizliğini açıkça ortaya koyan tüm kurumlar bu hafta sonu yapılacak olan YKS  için gerekli tedbirleri almamaktaki ısrarları ile bu sistemin artık işlemez bir sistem haline geldiğini açıkça göstermektedirler. YKS için alınan tedbirler kapsamında öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtacağını ilan eden ÖSYM’nin yarım saat maske ile durmakta zorlanan bu öğrencilerin sıcak sınıflarda, büyük bir heyecanla girecekleri ve  saatlerce sürecek sınavda maske ile durmalarını beklemesi bu yetkililerin insan psikolojisinden ne kadar habersiz olduklarını ve insan sağlığını hiçe saydıklarını bir kez daha göstermektedir.
MSÜ ve LGS sınavlarında yaşanan talihsiz olayların ise neredeyse 2-3 katı öğrencinin gireceği YKS'de tekerrür etmesi kaçınılmaz olarak gözükmektedir. Biliyoruz ki LGS sınavında ilimizde bir öğrencinin sonradan hasta olduğunun anlaşılmasıyla bütün sınıf karantina altına alınmıştır. Ancak Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Kaya'nın da soru önergesinde yer verdiği gibi sorumlularla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığı sorusu bir muamma olarak önümüzde durmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİN PSİKOLOJİSİYLE OYNUYORLAR’’
CHP’li Alkan, YKS öncesi hem velilerin hem de öğrencilerin tedirgin olduğunu ve psikolojilerinin bozuk olduğunu ifade ederek, 
“Hükümet öğrencileri böyle stresli bir dönemde bir daha girme şanslarının olmadığı Liselere Giriş Sınavı’na girmeye zorlayarak hem sağlıklarını hiçe saymış hem de düşmesi beklenen başarı oranı ile bu öğrencileri özel okullara mahkum etmiştir. Özel Okul sahibinden Milli Eğitim Bakanı yapılırsa sürecin bu şekilde ilerlemesi de kimseyi şaşırtmamalıdır.
Yine aylardır örgün eğitimden uzak ve öz denetimi çok düşük olan, lise mezunu olup olmayacağı bile doğru düzgün belli olmayan öğrenciler, sınava girmeye zorlanarak hayatları tehlikeye atıldığı gibi böyle zorlu bir sınav ve süreçte öğrencilerin psikolojileri ile oynanmaktadır.’’ dedi. 

“YA SINAVDAN VAZGEÇİLMELİ YADA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI’’
CHP’li Alkan açıklamasının son kısmında YKS öncesi hükümete çağrıda bulundu. 
CHP’li Alkan açıklamasında, 
“Mesele sadece öğrenci veli meselesi değil, mesele ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak olan gençlerin düşürüldükleri zor durumdur. Kimse kendisini ‘zaman’ üzerinden aklamaya çalışmasın, kimse sanki bu sınav ertelenemezmiş gibi davranmasın, gençlerimizin, ülkemizin geleceği ile bir kez daha oynayan AKP iktidarını kimse aklayamayacak, gençler bunun hesabını sandıkta soracaktır.
Buradan Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Eğitim Komisyonu ve Halkçı Liseliler Manisa İl Örgütü olarak bir kez daha yetkililere sesleniyoruz yol yakınken ya sınav ertelenmeli ya da gerekli tedbirler yeterli şekilde alınmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER