Şehitlerimiz Manisa'da saygıyla anıldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerine katıldı. Garnizon Şehitliği’nde şehitlik anıtına çelenk sunan Başkan Ergün, şehit mezarlıklarına karanfil bıraktı.

Şehitlerimiz Manisa'da saygıyla anıldı

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100. yılı dolayısıyla düzenlenen anma ve kutlama etkinliklerine katıldı. Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Mahmut Bilgen, Erdal Nohutçu, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şener Tarım, daire Başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. 


Mobilbahis />


ŞEHİTLİKLERE KARANFİL BIRAKTILAR
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in kutlama mesajının okunmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve şehitlerin anısına saygı atışı yapılmasıyla devam etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Erdoğan Bektaş’ın şehitlik defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Daha sonra şehitlik müzesini ziyaret eden protokol üyeleri, şehitlerin kişisel eşyaları ve çeşitli dokümanların bulunduğu müzeyi inceledi. Garnizon Şehitliği’ndeki programın sona ermesinin ardından Polis Şehitliği de ziyaret edilerek, şehitlerimizin ruhlarına ithafen dua okundu, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER