Manisa'da Nevruz Coşkusu

Baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramı Manisa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenlerinde protokol üyeleri yumurta tokuşturdu, ateşin üzerinden atladı ve demir dövdü.

Manisa'da Nevruz Coşkusu

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  Nevruz’un Türk Milleti açısından sevgi ve saygı içerisinde yaşama isteğini müjdeleyen bir gün olduğuna dikkat çekerek, “Nevruz Bayramı’nın Türk-İslam coğrafyasında ve tüm Dünya’da barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla kutlanan Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl 475.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Manisa Mesir Festivali açılış törenleri kapsamında gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlamalarına AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli daire başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Törende ilk olarak söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Nevruz’ın farklı coğrafyalarda yüzyıllardır kutlanan bir gelenek olduğunun altını çizerek, “Nevruz sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik vesilesidir” dedi.
Baharın Müjdecisi Nevruz
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de yaptığı konuşmada Nevruz Bayramı’nın baharın müjdecisi olarak yorumlarken, “Nevruz Bayramı’nda yine bir arada olmamızın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Nevruz’la birlikte doğanın yeşerip, tomurcukların çiçek açtığı gibi umutların da yeşerdiğine inanarak yola çıkan Büyük Türk Milleti, Nevruz Bayramı’nı kültürel öğeleri arasına alarak yıllarca korumuş; günümüze ulaştırmış, gelecek nesillere de aktarılması için bu geleneğe sahip çıkmıştır. Her canlının uyanışının ve yeniliklere doğru yol almasının habercisi olan bu kutlu bayram, doğaya canlılık ve bereket tohumları ekmiş, insanlığa, kardeşlik, barış ve sevginin yayılmasını öğütleyerek adeta önemli bir yönlendirici olmuştur” dedi.
Orta Asya’dan Anadolu’ya Ortak Kültürümüz
Başkan Ergün, “Orta Asya’dan Anadolu’ya bu güzel coğrafyada yaşayan toplulukların ortak kültür ve geleneğinin bir parçası ve baharın müjdeleyicisi olan Nevruz, milletimizin sevgi ve saygı içerisinde yaşama isteğini müjdeleyen bir gündür. 21 Mart günü geçmişten günümüze, bayram havasında birlik ve beraberlik içinde kutlanmıştır. Aziz milletimiz asırlarca, Nevruzla birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar samimiyetle muhafaza etmiştir” şeklinde konuştu. 
Barışa ve Kardeşliğe Vesile Olsun

Nevruz Bayramı’nın Türk-İslam coğrafyasında ve Dünya’da barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya vesile olması temennisinde bulunan Başkan Ergün, “Balkanlardan Orta Asya’ya kadar gönüllerin coşkusu, yüreklerin heyecanı, kalplerin huzuru Türk’ün bahar bayramıyla daha da güçlenmiş ve eşsiz güzelliklerini hepimize sunmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle baharın habercisi olan bu yeni gün münasebetiyle, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm vatandaşlarımın ve Türk-İslam âleminin Nevruz Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” diye konuştu. 
Nevruz Ortak Bir Değerimiz

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Nevruz Bayramı’nın ortak bir değer olduğunu ifade ederek, “Bu gelenek Orta Asyalardan gelen bir geleneğimiz. Bütün Dünya’da baharın habercisi, kardeşliği, birlik ve beraberliği simgeleyen bir bayram. Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nı kutluyorum. Kışın zorluklarını geride bırakarak ilk bahara hep birlikte merhaba demenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
Gösteriler Kutlamalara Renk Kattı

Nevruz Bayramı kutlamaları çerçevesinde konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli gösteriler yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Jimnastik Grubu, Yuntdağlılar Derneği Halk Oyunları ekibi ve yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekiplerin yaptığı gösteriler, Nevruz Bayramı kutlamalarına renk kattı. 

Protokol Üyeleri Ateşin Üzerinden Atladı

Gösterilerin ardından protokol üyeleri kendilerine dağıtılan renkli yumurtaları tokuşturdu. Başkan Ergün’ün, sarı-lacivert renklere boyalı yumurtasıyla Vali Bektaş ve diğer protokol üyelerinin yumurtalarını kırması espri konusu oldu. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Erdoğan Bektaş ve diğer protokol üyeleri ateşin üzerinden atladı, örste demir dövdü. Nevruz Bayramı kutlamaları halka fidan dağıtımı ile sona erdi. 


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER