AK Parti Demirci'de Dedikodu Siyasetinin Önüne Geçilemiyor Mu?

Ak Parti ülke genelinde yerel seçimlerle ilgili çalışmalarına en erken başlayan parti desek, doğru bir tarif yapmış oluruz.

Bu süreç içinde geçtiğimiz son iki hafta da Demirci AK Parti içinde de çok değişik yoğun günler yaşandı ve hala yaşanmaya devam ediyor.

Bu süreci kulislerde ve komisyonlarda konuşulanları da güvenilir kaynaklardan aldığım bilgileri de haber niteliğinde Demircililerle paylaştım.

Gazetecilerin, bilgi kaynakları ve özellikle kulislerde konuşulanlar ile belli noktalarda yapılan siyasi muhabbetler konusunda kulakları keskin duyar.

Bu süreci yine en doğru ve tartışma götürmez bilgilerle sizlerle paylaşarak bilgi sahibi olmanızı ve haber alma hakkınızı kulandırdığımı düşünüyorum...

Ancak Demirci'de bu gelişmeler ortaya çıkmış, belli aşamaları kendi lehine bir prestij puanı gibi göstermeye çalışan kesimlerin olduğunu da yine bıdı bıdı yapılan kulislerde öğrendim...

AK Parti yerel seçimler öncesinde aldığı kararla aday belirleme takvimini seçimlere 7 ay kala uzatarak halkın nabzını ölçme ve aday belirlenirken bu uzun süreçteki gelişmelere de açık olarak bu süreci yönetme kararı aldı.

İşte bu kapsamda Manisa il yönetiminin yaptığı ilçe başkanları toplantısında genel merkezin bu yöntemi başkanlara izah edildi ve belirlenen takvim içerisinde yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin istifa etmeleri gerektiği anlatıldı.

Demirci AK Parti ilçe başkanı Mehmet Acar'da bu süreçte Demirci Belediye Başkanlığı aday adaylığı için istifa eden Manisa ilçelerindeki diğer başkanlardan biri oldu.

AK Parti'de bu istifaların hemen ardından boşalan ilçe başkanlıkları için görevlendirilme yapılacak ilçe başkanlarının belirlenmesi çalışmaları yapıldı.

Genel Merkez tarafından görevlendirilen milletvekili ve il yöneticileri ilçelerde "yoklama" diye ifade edebileceğimiz bir dinleme masası kurdu. Burada herkes dinlendi öne çıkan en az 3 aday genel merkeze bildirildi.
Genel merkez bu ilçelerde belirlenmiş en az üç ilçe başkanlığına namzet kişileri çağırdı, bir kez de genel merkez de bire bir görüşmelere aldı.

Tüm bu süreçlerin ardından da ilçe başkan adaylığı için isimleri belirledi ve görevlendirmelerini de yaptı.

Demirci ilçesinde Eczacı ve halen belediye meclis üyesi de olan Nurullah Akgün görevlendirildi.

Akgün'ün halen yönetim oluşturma faaliyetlerinin devam ettiği, toplantılar düzenlediği, nabız tuttuğu, toplantılara kimlerin katıldığı isim isim de yine Demirci'de tüm siyasi kulislerde konuşuluyor.

TÜM BU GELİŞMELERE RAĞMEN DEDİKODU KAZANI KAYNATIP, KAZANIN ALTINA YALAN ODUNU ATARAK KENDİLERİNE VİTRİN YAPMAYA ÇALIŞAN BELLİ KESİMLERDE MEGER BOŞ DURMUYORMUŞ....

Mehmet Acar'ın ilçe başkanlığından istifasının ardından ortaya çıkan tabloyu öyle bir mizansen haline getirmişler ki, duyunca inanamadım.
Meğer Acar'ı istifaya zorlayan siyaset erbabı imiş.
Bu siyaset erbabının etrafı yine bu yalanı körükler vaziyetlerde her yere dedikodu yayıyormuş..

Demirci bu dedikodu siyaseti yüzünden ne çok değerini siyasi sahalardan çekti biliyor musunuz?

Ben biliyorum, dolayısıyla burada yazmaya çizmeye gerek yok, ilçe için kayıp oldu bu kaybedilenler...

Bir defa ilçe başkan aday adayı için belirlenenlere şunun adamı, bunun adamı diye plaka takan odaklar buradan da kendilerine prestij devşirmeye çalışıyorlar...
"Nurullah Akgün'ün yönetimine gir" diye sağı solu arayanlar da bildiğimiz amigo bürokratlarmış... Bu işlere girecek kadar gözleri dönen bu düzenin ergen tipleri, başkan olacak Akgün'ün yetki alanına bile girmeye başlamışlar.

Şunu bilir, şunu söylerim, Bu ergenlikten çıkamamış, amigolar, 7 ay sonra kim gelirse gelsin, sizin düzenler bozulacak bu kesin....Şimdi takla güvercini gibi ne kadar soytarılık yaparsanız yapın, 7 ay sonra sonunuz hüsran... Sizi bulunduğunuz yerlere fotoşop ile bile oturtmayacaklar...Siyasi kulislerde öyle bir kulaklarınız çınlıyor ki, sadece siz değil, başkaları da eminim duyuyordur.

Kimse kimsenin adamı değil.. Ama bilinen şu, birileri birilerine daha yakın, parti disiplini gereği ses edemeselerde etrafında başkan olduklarında bu insanlarla teması sürdürerek çalışılırsa daha üretken olabileceklerine inanıyorlar.

Nurullah Akgün, görevlendirilen bu memleketin çocuğu, kendince siyasi duruşu olan biri...O bu saatten sonra onun bunun adamı değil, AK Parti'nin adamı olabilmelidir.

Mehmet Acar'ı güya istifa ettirip Nurullah Akgün'e ilçe başkanlığını verdiren Demirci plakalı hiç bir kuvvet yok..

Güya gerçek olmayan  bu görüntüden senaryo düzenler, "Acar'ı götürdüm, Akgün'ü getirdim" dedirttirerek,işin içine de öyleymiş, böyleymiş, dedirtecek 3. şahıslarla vıdı vıdı, bıdı bıdı siyesetine devam ediyor.

Mehmet Acar belli bir süreçte başkanlık yapan girdiği seçimleri kazanan öyle veya böyle bu geminin kaptanı iken bu rüzgarla gemiyi karaya oturtmayan biri oldu.

Birilerinin genel merkez yoklamaları sırasında, bel altına bile girerek, eleştirdiği,kötülediği, tüm kesimlerle diyalog yaparak siyaset yüzü olan Acar'ı içine sindirmesi gerekiyor. Adam öyle veya böyle Belediye Başkan aday adayı...

En azından şunu diyebiliriz, genel merkezin belirlediği takvime ve prosedüre göre hareket etti mi etti..

Şimdi birileri Acar tamam, Akgün de ilçe başkanı ayağıma dolanacak adam kalmadı. Bana saha açılıyor gibi düşünüyor olabilir. Veya o siyasi motif giderse, birilerinin alaf alacağı kesin ya, işte bu cenahtan, memleketin içine basılıyor dedikodu..Basılıyor aslı astarı olmadık laflar....

Diyeceğim şu... Siyasi arenada çevkirmeden, höykürmeden, üslupla ve daha az konuşarak da başarı gelir....

Her kuşun eti yenmez bunu sakın unutmayın....


ÇOK YAKINDA TÜM BU DEDİKODULARA RAĞMEN DEMİRCİ HALKININ NE DEDİĞİ, NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYMAK İÇİN MANİSA SON HABER İNTERNET SİTEMİZDEN,EN SON SİSTEMLE KORUMALI, ULUSAL BAZDA TEKNİK İMKANLARA HAİZ BİR ALT YAPI İLE ANKET DE DÜZENLEYECEĞİM.

DEMİRCİLİLER AK PARTİ'DEN  KİMİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYOR ONLARA SORACAĞIZ...

BU ANKETİN DE YİNE GÜVENLİ VE BİR O KADAR DA ETKİLİ OLACAĞINI ŞİMDİDEN SÖYLEYEBİLİRİM....

ESEN KALIN...DEDİKODULARA KULAKLARINIZI TIKAYIN...GERÇEK ARIYORSANIZ, DOĞRU NEDİR ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ GÖZÜNÜZ BİZDE OLSUN....

Mustafa Temiz (ÖZEL HABER)

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2023, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER