Demirci'deki polis lojmanında meydana gelen ölüm olayı! Yeşim Akbaş davası başladı

Manisa'nın Demirci ilçesinde polis lojmanlarında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yeşim Akbaş'ın ölüm olayıyla ilgili mahkeme Salihli'de başladı.

Demirci'deki polis lojmanında meydana gelen ölüm olayı! Yeşim Akbaş davası başladı

Komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız'ın tabancasından çıkan kurşunla başından vurularak hayatını kaybeden güzellik salonu işletmecisi 27 yaşındaki Yeşim Akbaş tutuklu sevgilisi 28 yaşındaki Doğan Can Yıldız, 'kadına karşı kasten öldürme' ve 'kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle açılan davanın ilk duruşması Salihli adliyesinde yapıldı.

OLAYIN MEYDANA GELDİĞİ DEMİRCİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ- BİNANIN ÜST KATLARI POLİS LOJMANI

Yeşim Akbaş'ın ailesi de Salihli adliyesindeki duruşmaya katıldı. Mahkemede Yeşim Akbaş'ın vurulduğu tabancanın komiser yardımcısı Yıldız'a ait olduğu belirlendi. Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan Yıldız, sevk edildiği hakimlikte adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Cumhuriyet savcılığının itirazı üzerine olaydan 5 gün sonra 19 Nisan'da İzmir'in Bayraklı ilçesinde gözaltına alınan Doğan Can Yıldız, tutuklandı.Salihli Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen ilk duruşmaya tutuklu sanık Doğan Can Yıldız ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'ni temsilen avukatlar katıldı. 

DURUŞMA SIRASINDA KOMİSER YARDIMCISI ÇOK RAHATTI

Duruşma sonunda açıklama yapan avukat Barış Özbay, sanık mahkemede çok rahat davrandı, "komiser yardımcısı sanık Doğan Can Yıldız tüm suçlamaları ret etti. Yeşim Akbaş'ın psikolojik sorunları olduğunu ve intihar ettiğini iddia etti. Ancak duruşmada dinlenen tüm tanıklar Yeşim Akbaş'ın hayat dolu bir insan olduğunu asla intihar edecek bir psikolojisi olmadığını söylediler.Yeşim Akbaş'ın ölümüne neden olan merminin vücuda girdiği nokta itibariyle ayrıntılı bir inceleme yapılması ve Yeşim Akbaş'ın sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı inceleme talep etti. Mahkeme, istenilen bilgi ve belgelerin toplanılması için duruşmayı 31 Mayıs 2024 tarihine erteledi." dedi.

MAHKEME SANIĞIN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERDİ


Salihli 'de görülen mahkemede sanık Doğan can yıldız'ın tutukluluğunun devamına karar verirken, savunmasını yapan avukatların bir sonraki duruşma öncesinde olaydan 15-20 dakika önce Yeşim Akbaş'ın  iş yerindeki cihazlarının bakım ve onarımı için bir kişiyle görüştüğü telefon kayıtlarını da mahkeme heyetine sunduğu öğrenildi. Ayrıca avukatlar mahkemenin merminin girdiği nokta itibariyle ayrıntılı bir inceleme yapılması yönünde değerlendirme yaptığını da basın mensuplarıyla paylaştı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER