Neden Diyetisyenle Çalışmalıyız?

Hepinize iyi günler;

Bugün sizlere kilo verme sürecinde neden beslenme uzmanı ile çalışılmalı ondan bahsedeceğim.

Danışanlarımla seanslarımızda geçen konuşmalarda gelen danışanlarım diyor ki; ‘ne yemem gerektiğini biliyorum ama bir denetim istiyorum. Beni kontrol eden birisi olunca daha güzel diyetimi yapıyorum.’

Aslında buradan da anlaşılıyor ki biz diyetisyenler sizlere uygun menü planı yapmanın yanında bir denetim mekanizması da kuruyoruz. Birine karşı sorumluluğu arttırıp diyet sürecinin daha başarılı gitmesini sağlıyoruz.

Doğru diyet planlamasının yanında, haftanın tükettiğiniz besinleri değerlendiriyor hatalı noktaları söylüyoruz. Böylelikle gelen kişiler sağlıklı kilo kaybetmesine yardımcı oluyoruz.

Aynı zamanda yüz yüze danışanlarımda vücut analizi yapıp yağ-kas- su dengelerini görüyoruz. Bu da kilo verme sürecinde hedeflediğimiz yağ kaybını kontrol etmemize yardımcı oluyor.

Kontrol sıklığı olarak ise haftada 1 görüşme yapıyoruz. Bu da diyette olan kişiye motive ediyor. Sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlıyor.

Sizler de hem sağlıklı kilo vermek/almak istiyorsanız aynı zamanda motive olayım diyetten sıkılmayayım diyorsanız diyetisyenle çalışmalısınız. Bu noktada daha ayrıntılı bilgi isterseniz bana ulaşabilirsiniz.

10 Ocak 2023

Gamze Akkaş

YORUM EKLE