Bakan Koca : Grip Aşısı Uygulaması Başladı

Grip aşısı, influenza virüsüne karşı koruma sağlayan bir aşı türüdür. Grip aşısı, her yıl influenza virüsünün değişen tiplerine karşı güncellenir çünkü influenza virüsü sürekli olarak mutasyona uğrar. Bu nedenle grip aşısı, her yıl mevsimsel grip salgınlarını önlemek veya hafifletmek amacıyla uygulanır. Grip Aşısı uygulamasının başladığını haber veren Bakan Koca, aşının ücretsiz olduğunu söyledi.

Bakan Koca : Grip Aşısı Uygulaması Başladı

Grip aşısı genellikle bir iğne yoluyla kas içine veya deri altına uygulanır. Aşı, vücudu grip virüsüne karşı antikorlar üretmeye teşvik eder ve böylece grip enfeksiyonu riskini azaltır. Grip aşısı, özellikle yaşlılar, çocuklar, hamile kadınlar ve kronik sağlık sorunları olan kişiler gibi influenza enfeksiyonunun ciddi sonuçlara yol açabileceği risk grupları için önerilir. Ayrıca sağlık çalışanları ve grip salgınlarının yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için toplumun genelinde de yaygın olarak önerilir.

Grip aşısı, grip virüsünün baskın türlerine karşı koruma sağlar, ancak diğer solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkili değildir. Grip mevsimi yaklaştığında, sağlık otoriteleri grip aşısı yaptırmayı önerir ve her yıl güncellenen aşı türlerini kullanmanız önemlidir.

Ancak, grip aşısı, herkes için uygun olmayabilir. Bazı kişiler aşıya karşı alerjik reaksiyonlar gösterebilir veya belirli sağlık sorunları nedeniyle aşıdan kaçınılması gerekebilir. Bu nedenle grip aşısı yaptırmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir.

Grip salgınının etkilerini azaltmak amacıyla vurulan grip aşısı hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ” Yılın bu dönemlerinde sık rastlanan grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını 15 Eylül itibarıyla başlattık. 65 yaş üzeri büyüklerle sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar grip aşılarını ücretsiz olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim” uyarısında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER