Başkan Akan, “Merkezefendi Devlet Hastanesi’ndeki rezalet son bulmalı”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji alanında yaşanan sağlık skandallarını değerlendirdi. Başkan Akan, “Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde nöbetçi kardiyolog bulunmalıdır. Yaşanan ölümlerin adı tek kelimeyle skandaldır” dedi.

Başkan Akan, “Merkezefendi Devlet Hastanesi’ndeki rezalet son bulmalı”
selcuk

Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yaşanan sağlık skandalları durmak bilmiyor. Geçtiğimiz yıl hizmete giren Manisa Şehir Hastanesi nedeniyle 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde faaliyette olan Kardiyoloji ve anjiyo ünitesi kapatıldı.

Doktorlar ve yetkili personellerle birlikte Kardiyoloji ve anjiyo ünitesinin Manisa Şehir Hastanesi’ne taşınması nedeniyle ciddi kalp rahatsızlıkları yaşayan  ve Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan hastalar, geç müdahaleden dolayı hayatlarını kaybediyor.

“SAĞLIKTAKİ RANT VATANDAŞLARI CANINDAN EDİYOR”

Konuya ilişkin İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan önemli açıklamalar yaptı. Kendisine ve partisine,  Merkezefendi Devlet Hastanesi’nden dolayı çok sayıda şikayet geldiğini aktaran Başkan Akan, “Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yaşananlar tam bir skandaldır. Bu skandalın tek sorumlusu da hastaları ‘müşteri’ kılıfına sokan zihniyettir. Manisa Şehir Hastanesi’ni yapan firma anlaşma gereği hasta başına ücret alıyor. Hastalar bu yüzden Şehir Hastanesi’ne yönlendiriliyor. Sağlıktaki rant, vatandaşları canından ediyor” dedi. 

“KARDİYOLOJİ ÜNİTESİNDEKİ CİHAZLAR ÇÜRÜMEYE BIRAKILDI”

Manisa Şehir Hastanesi’nin açılması nedeniyle kapatılan Merkezefendi Devlet Hastanesi’ndeki Kardiyoloji ve anjiyo ünitesindeki teknolojik cihazların çürümeye bırakıldığını ifade eden Tufan Akan, “Manisa Şehir Hastanesi’nin açılması nedeniyle taşınan Merkezefendi Devlet Hastanesi’ndeki kardiyoloji ve anjiyo ünitesindeki en büyük skandallardan biri de kalp rahatsızlıkları için kullanılan teknolojik cihazlarla alakalıdır. Kapatılan Kardiyoloji ve anjiyo ünitesindeki pahaca değerli cihazlar adeta çürümeye terk edilmiştir” diye konuştu. 

“HASTANEDE İCAPÇI KARDİYOLOG KALMALI”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde gündüz bir tane kardiyolog poliklinik yapıyor. Acil hastalar Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde hiçbir müdahale yapılamadan Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk ediliyor. Saat 17:00 sonrasında 112 Acil Servis’ten gelen hastalara da müdahale edilemeyerek Şehir Hastanesi’ne sevk ediliyor. Geçen bu sürede çok acil durumda olan hastalar yolda hayatlarını kaybediyor. Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde gece bir tane icapçı kardiyolog durması gerekmektedir. Kentimizin değerli isimlerinden Taner Yumrukaya ve Ziya Elmalı da bu ihmal yüzünden hayatını kaybedenler arasında. Tüm bu ölümlerin ve acıların yaşanmaması için Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde gece görev yapacak bir icapçı (nöbetçi) kardiyolog bulundurmak zorundalar”

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2019, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER