Biyomedikal Mezunları Karışıklıktan Şikayetçi

Sağlık hizmetleri yüksek okulu mezunu biyomedikal teknikerleri sağlık hizmetleri sınıfında olmaması nedeniyle dert yandı. Teknik hizmetler sınıfında yer aldıkları gerekçesiyle işe alınmayan teknikerler, işsiz kalmaktan şikayetçi.

Manisa Son Haber
Biyomedikal Mezunları Karışıklıktan Şikayetçi
selcuk

BSHA’ya açıklama yapan biyomedikal teknikerleri, Sağlık Bakanlığı’ndan diploma tescili yaptırabilen ve sonucunda sağlık personeli olan Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik’te sağlık çalışanı olarak resmi gazete adı geçen biyomedikal teknikerleri, teknik hizmetler sınıfında olmaktan şikayetçi olduklarını söyledi. x Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Dairesi Başkanlığı’nda sağlık meslekleri arasına biyomedikal teknikerliği adı geçiyor ancak sağlık hizmetleri sınıfında teknikerlere yer verilmediğini belirten teknikerler “Mesleğin adı ve tanımı gereği tamamen sağlık ile ilgili olmasına rağmen farklı iş sınıfında yer alması hastane ve sağlık merkezlerinin personel alımlarında engel teşkil ediyor” dedi.

Biyomedikal teknikerleri, hastane ve sağlık merkezlerinin kendi mesleğinde personel alım ilanlarını iptal ettiğini ve hastanelerin biyomedikal teknikerlerinin sağlık hizmetleri sınıfında olmadığını gerekçe olarak gösterdi. Benzer durumun devlet kurumlarında da yaşandığını belirten biyomedikal teknikerleri yanlış sınıfta olmalarının işsiz kalmalarına yol açtığının altını çizdi. Yaşanılan karışıklığın, düzeltilmesini talep eden teknikerler, bu durumun mesleklerini yapmaktan alı koyduğunu, en kısa zamanda sağlık hizmetleri sınıfında olmak istediklerini belirtti.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER