Corona Virüse Karşı Dengeli Beslenme

Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, Türkiye de dahil olmak üzere 114’ün üzerinde ülkeye yayılan corona virüsüne karşı alınacak önlemlerden birinin de vücut direncini artıracak şekilde dengeli beslenmek olduğunu söyledi

Manisa Son Haber
Corona Virüse Karşı Dengeli Beslenme

Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünya geneline yayılan yeni tip corona virüsü (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 4 bin 638 kişi hayatını kaybetti; 126 bin 258 kişinin ise virüs taşıdığı kaydedildi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 114’ten fazla ülkeye yayılan corona virüsü salgınını pandemi ilan ettiğini duyurdu. Önceki gün Türkiye’de de ilk Covid-19 vakasının ortaya çıktığının açıklanması ile birlikte, vatandaşlar da büyük panik yaşıyor. Hijyene önem vermek, kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınmak, hasta olan kişilere yaklaşmamak gibi önlemler sık sık gündeme gelirken Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç de tüm bunlara ek olarak sağlıklı ve dengeli beslenme vurgusu yaptı.

 NASIL BESLENİLMELİ?

Corona virüsüne karşı alınabilecek önlemlerden birinin de bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek olduğunu kaydeden Op. Dr. Tufan Ergenç, “Dengeli beslenme de bu noktada önemli. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler ile meyveyi beslenmenizden eksik etmemelisiniz. Böylece yeşillik ve meyvelerdeki yüksek vitamin içeriği vücut direncinizi de artıracaktır. Bunun yanı sıra bol miktarda su tüketilmesini de öneriyoruz. Aynı şekilde yeterli sıvı tüketimi de vücut direncini korur. Tabii dengeli beslenmenin yanı sıra kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulması ve gerekirse de maske kullanımını tavsiye ediyoruz. Ellerin sık sık ve doğru şekilde yıkanmasına da dikkat edilmeli. Bu tip basit gibi görünen önlemler virüsün enfeksiyon yapma ihtimalini de azaltır” diye konuştu. Aşı geliştirme çalışmalarını yakından takip ettiklerini de kaydeden Dr. Ergenç, 55 yaş üzerindeki vatandaşların koruyucu aşılama (grip aşışı) yaptırabileceğini de belirtti. (BSHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER