Covid için çekilen tomografiler, akciğer kanserlerini erken evrede yakaladı

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Altan Kır, akciğer kanserinin dünyada ve ülkemizde en sık görülen ve aynı zamanda da en çok ölüme neden olan kanser türü olduğunu ve 5 kanserli hastadan 1’inin akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini anlattı.

Manisa Son Haber
Covid için çekilen tomografiler, akciğer kanserlerini erken evrede yakaladı

Akciğer kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kır,  genelde belirti vermeyen akciğer kanserinin, bir tarama sırasında ya da kontrol sırasında yakalandığına işaret etti.

Prof. Dr. Altan Kır, ''Ancak günümüzde pandemi nedeniyle Covid-19 'dan şüphelendiğimiz pek çok kişiye tomografi çekildi ve bu sayede pek çok akciğer tümörü erken evrelerde yakalandı. Tümör, hava yolları içinde veya yakınsa dirençli öksürük, kan tükürme, nefes darlığı gibi solunumsal şikayetler görülebiliyor. Ayrıca ses kısıklığı, göğüs ağrısı gibi komşu yapı veya dokuların tutulumuna bağlı şikayetler de görülebilir. Bunun yanında zayıflama, iştahsızlık, halsizlik gibi genel kanser semptomlarıyla da  hastalar karşımıza çıkabiliyor'' dedi.

AJANSBİZİM

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2021, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER