Medula çöktü !

Geçtiğimiz pazar gecesi Avrupa'da bir çok ülkede uygulanmaya başlanan kış saati uygulaması, bilindiği üzere 1 Kasım erken seçimleri dolayısıyla ülkemizde gecikmeli olarak uygulanacak. Geçtiğimiz Pazartesi günü akıllı telefonlardan bilgisayarlara kadar dijital internet bağlantılı tüm sistemler bu uygulamaya geçti. Ancak olanlar gene oldu. Hasta olup ilaç almak isteyenler için bu gecikmeli saat uygulaması deyim yerinde ise tam bir kabusa dönüştü.

Medula çöktü !
1 Kasım genel seçimleri nedeniyle kış saati uygulamasına geçişin ertelendiği ülkemizde bir saat karmaşasıdır gitmekte.Bu sefer de SGK’nın Medula Provizyon Sistemi çökünce eczaneler iş yapamaz hale geldi, bir çok vatandaş bu durumdan dolayı mağdur da oldu.
Kış saatine geçişi erteleyelim 1 Kasım’da karmaşa yaşamayalım derken hayatımızı bir karmaşa aldı götürüyor.Olması gereken zamanda kış saati uygulamasına geçip, seçime kalan günlerde bu duruma alışmak düşüncesi yerine farklı bir uygulamaya gidilmesine anlam veremeyen vatandaşlara SGK’nin Medula sistemi de katıldı.
Kış saati ertelemesi sonucu Medula Sistemi bir anda çöktü!
Dünya ülkeleri dün sabaha karşı 04.00 itibariyle, kış saati uygulamasına geçti. Ancak Türkiye, 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilecek seçimleri bahane edilerek, kış saati uygulamasını erteledi. Dün sabah ülke genelinde saat karmaşası yaşandı.
Türkiye, bu güne de SGK’nin Medula sisteminin çöktüğü haberiyle başladı. İstanbul Eczacı Odası, reçete düzenleme tarihi 26 Ekim 2015 tarihli olmasına karşın, sistemin reçete tarihini 25 Ekim 2015 olarak algılamasından dolayı reçete girişinin yapılamadığını açıkladı.
Bu sıkıntılı durumun tüm dünyada başlayan kış saati uygulamasıyla ilgili olduğu belirtiliyor.Kış sati uygulamasına geçene kadar da bir çok sorunla karşılaşacakmışız gibi de gözükmekte.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER