Meme kanserinde tümör boyutuna dikkat 

 Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, meme kanserinde tümör boyutuna dikkat çekerek, bilgi verdi.

Meme kanserinde tümör boyutuna dikkat 

Tümör boyutunun meme kanserinin evreleri ve tedavisinde oldukça önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Köksal, “Ne kadar erken ve tümör ne kadar küçük boyutlarda meme kanseri tanısı konursa tedaviden beklentimiz o kadar fazla oluyor. Erken tanı konduğunda tedavi oranı neredeyse yüzde 100’dür. Bununla birlikte günümüzde ilerleyen meme kanseri tedavi oranı da oldukça yüksektir. Organ yayılımı yapmamış lokal İleri meme kanserinde, yüzde 90’a varan tedavi mümkündür.” dedi.

Köksal, meme kanserinin dünyada her yıl bir milyon kadını etkilediğini hatırlatarak, dünya genelinde her platformda meme kanseri farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarıyla amacın kitle oluşmadan meme kanseri tanısını koyabilmek olduğuna dikkat çekti.

Günümüzde hastaların, sıklıkla kitle tespit edildikten sonra hekime başvurulduğuna vurgu yapan Köksal, “Bu hastalarda kitle saptandıktan sonra kitlenin boyutunun tedaviyi nasıl etkilediğini öğrenmek istiyor, bu konuda bir araştırmaya giriyor” diye konuştu.

Köksal, meme kanserinde tümör boyutunun hem meme kanseri evresini hem de tedavisini yakından etkileyen bir durum olduğunun altını çizerek, “Meme kanserinde tanı esnasındaki tümör boyutu ne kadar küçükse ve ne kadar erken tanı konmuşsa, hem tedaviden beklentimiz o kadar fazla oluyor hem de hasta normal yaşamına o kadar hızlı dönebiliyor” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2023, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER