Akşener, "Varlığını Atatürk'e borçlu Diyanet İşleri, bir Fatiha'yı bile çok gördü. Yazıklar olsun"

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 10 Kasım'da hutbede Atatürk'ü anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı'na sert tepki gösterdi. Akşener, "Varlığını Atatürk'e borçlu Diyanet İşleri, bir Fatiha'yı bile çok gördü. Yazıklar olsun" dedi.

Akşener, "Varlığını Atatürk'e borçlu Diyanet İşleri, bir Fatiha'yı bile çok gördü. Yazıklar olsun"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada sözlerine Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığının 40. yılını kutlayarak başladı.

İSTANBUL'DAKİ 3 İLÇE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI
Meral Akşener, İstanbul'daki 3 ilçe başkan adayını da açıkladı. İYİ Parti; Arnavutköy'de İsmail Yaşar'ı, Maltepe'de Ramazan Uğral, Güngören'de ise Pelin Sellitepe Turan'ı aday göstereceğini duyurdu.

DİYANET'E ATATÜRK TEPKİSİ: YAZIKLAR OLSUN
Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde kendisini yeniden anan Meral Akşener, Diyanet İşleri Başkanlığı'na da "Kendisine bir hayır duasını çok gören şuursuzlar da vardı. Varlığını Atatürk'e borçlu Diyanet İşleri, bir Fatiha'yı bile çok gördü. Yazıklar olsun" sözleriyle tepki gösterdi.
YARGITAY'A TEPKİ
Yargıtay'ın, AYM'nin cezaevinde tutulan Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımaması ve sonrasında yaptığı basın açıklamasını 'devlet krizi' olarak niteleyen Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "AYM kararını tanımıyorum, saygı da duymuyorum" sözlerini hatırlattı.

'ANAYASAL DEVLET KRİZİ'
İktidarın fiili durum oluşturup bunu kılıfına uydurarak yasalaştırmaya çalıştığını belirten Meral Akşener, "Hiç kimse kaynağını anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin oluşturduğu hukuk dışı fiili durum, anayasal devlet krizine neden olmuştur" dedi.
AYM'nin kararlarının kesin ve bağlayıcı olduğunu hatırlatan İYİ Parti lideri, sansür yasasının da AYM tarafından iptal edilmediğini ve bu kararı eleştirdiklerini söyledi.

"HÜKÜMETİN SICAK PARA BEKLENTİSİ KARŞILIK BULMUYOR"
Meral Akşener, hükümetin sıcak para arayışına rağmen kimse kendisine güvenmediği için bu beklentinin karşılık bulmadığını ifade etti.

81 İLDE ADAY MESAJI
Yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararlarını tekrarlayan Meral Akşener, "Kazandığımız tüm şehirleri katılımcı demokrasi anlayışıyla yöneteceğiz, çok paydaşlı bir yaklaşımı hayata geçireceğiz. Belediye meclislerinde kadınların daha fazla temsil edilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER