Yağmur bebekten haber var

Demirci Devlet Hastanesinde geçtiğimiz Perşembe günü sağlıklı olarak dünyaya gelen ve Cuma günü taburcu edildikten sonra hastanede yaşanılan olumsuzluklarla kolunda iki kırık tespit edilen ve ailesinin iddialarına göre Demirci Devlet Hastanesinde bir ihmalin kurbanı olan talihsiz 6 günlük Yağmur bebek yaklaşık 1 saat önce İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi travmatoloji ve ortopedi bölümünde ameliyat oldu.

Yağmur bebekten haber var
 Bir önceki haberimizde yayınladığımız gelişmelerin ardından bugün saat 16.30 sularında ameliyata alınan Yağmur bebek şu an narkozdan çıkmayı bekliyor.

Ailesi ve yakınlarından alınan bilgilere göre Demirci Devlet Hastanesinden Ege Üniversitesine oradan Atatürk Araştırma Hastanesine ve en son Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilen Yağmur bebeğin sağ kolunda dirsek ve yakınında 2 adet kırık tespit edildi.

Yapılan ameliyat yaklaşık 1,5 saat sürdü. Yine öğrenilen kısıtlı bilgilere göre bebeğin sağ kolunda dirsek dibinden itibaren kıkırdak bölümünde kırıklar oluştuğu ve bu bölgelere içeriye girilerek tel takıldığı ve bebeğin bu tel ile ömür süreceği öğrenildi.



Yağmur bebeğin genel sağlık durumun iyiye gittiği, bebeğin ailesi ve yakınları doktorlarla yaptıkları görüşmeler sırasında bir önceki haberimizdeki iddialarını doğrular ifadelerle karşılaştıklarını ve Demirci Devlet Hastanesinde yaşanan durumun doğum sırasında değil kesinlikle doğumdan sonra bir darp ile bebeğin kolunun zarar gördüğünü öğrendiklerini ifade ettiler.

Aile ayrıca bu durumu resmi hastane raporu ile de belgeleyeceklerini ve bu olayda ihmali ve görev istismarı olan herkes hakkında şikâyetçi olacaklarını yinelediler. Yine öğrenilen bilgilere göre Manisa İl Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattı.



HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER