CHP'nin Manisa'daki kongreleri iptal edilebilir

Kasım ayı içerisinde açıklanan takvime göre Manisa ilçelerindeki CHP kongreleri yapılırken, son yapılan kongrelerde siyasi partiler kanunun 21. maddesine aykırı davranıldığı tespit edildi. Bazı ilçe kongrelerinde divanda yer alanların parti delegesi ve yöneticisi olduğu iddia edilirken, bu iddialar doğrultusunda itiraz gelirse kongrelerin iptal edilmesi söz konusu olacak.

CHP'nin Manisa'daki kongreleri iptal edilebilir
 Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler ve Yunusemre seçimlerinde Siyasi Partiler Kanunu’na aykırılık olduğu için kongrelerin iptali gündeme bomba gibi düştü. Seçimlerin yeniden yapılacağı iddia ediliyor. Edinilen bilgilere göre Şehzadeler ve Yunusemre kongrelerinde siyasi partiler kanununun 21. maddesinin ihlal edildiği öğrenildi. Bu maddeye göre sandık kurulunda yer alan parti üyelerinin, aday listelerinde yer almayan isimlerden seçilmesi gerekiyor. Fakat Yunusemre kongresinde sandık kurulu üyesi Kemal Kaplan’ın Kongre delegesi olduğu öğrenilirken, Şehzadeler kongresinde sandık kurulunda görev alan Halil Nayman’ın ise ilçe yöneticisi olduğu öğrenildi. Dolayısıyla delegelerin yarına saat 17.00’ye kadar İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettikleri taktirde kongreler iptal edilebilme ihtimali söz konusu. Siyasi Partiler Kanunu’nun 21’inci maddesi uyarınca sandık kurulunda görev alan kişilerin kurul üyesi olmaması gerekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Saruhanlı’da 17 Mart 2012 tarihinde yapılan Olağan İlçe Kongresindeki Başkanlık seçimlerinde, “Siyasi partiler kanununa muhalefet” yapıldığını iddia eden bazı delegeler, kongrenin iptali için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurmuştu. İlçe seçim kurulu da Olağan İlçe Kongresindeki Başkanlık seçimini kanuna aykırı bularak iptal etti. 2012 yılında Saruhanlı ilçe kongresinde yaşananlar şimdi de Yunusemre ve Şehzadeler İlçesinde gerçekleşti


Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 01:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER