Polis olmasa külçe altın ve paralar gitmişti

Manisa’nın Salihli ilçesinde kendini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp bir kadının 270 gram külçe altını ve 35 bin lira parasını dolandırmaya çalışan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis olmasa külçe altın ve paralar gitmişti

Edinilen bilgilere göre olay H.E. isimli kadının Salihli Emniyet Müdürlüğünü arayarak dolandırıldığını söylemesi üzerine,  emniyetin çalışmalara başlamasıyla ortaya çıkarıldı.

Salihli Sevgi Yolu üzerindeki bir kuyumcudan polisi arayan H.E.  270 gram altını kendisini savcı olarak tanıtan şahsa verdiğini, ancak şahsın kendisinden 35 bin lira daha istediğini söylemesi üzere polis ekipleri bölgede tedbir aldı.

Kadının dolandırıcı ile temasını kesmemesini sağlayan polis ekipleri, bir süre sonra kadından 35 bin lirayı almaya gelen dolandırıcıyı olay yerinde kıskıvrak yakalamayı başardı.

Yakalanan İ.T. emniyet sorgulaması sırasında kadından aldığı 270 gram külçe altının Suriye uyruklu S.E.’nin evinde sakladığını itiraf etti.

Adı geçen adreste arama yapan polisler altını ele geçirip, ev sahibi S.E’yi de gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan İ.T. “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Evinde altınların ele geçtiği S.E. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Polis yetkilileri, vatandaşları hiçbir savcının vatandaşı aramasının mümkün olmadığının altını çizerek yeniden uyardı.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2019, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER